Bilgen: MHP kayyım için baskı yapıp kamuoyu oluşturmaya çalışıyor

Bilgen: MHP kayyım için baskı yapıp kamuoyu oluşturmaya çalışıyor
Yayınlama: 03.06.2020

Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen son günlerde Kars’ta meydana gelen Dolmuşçu olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen son günlerde Kars belediyesine yönelik gerçekleştirilen saldırılara ilişkin Hertaraf Haber isimli internet gazetesine açıklamalarda bulundu.

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’in yaptığı açıklama şu şekilde:

“Toplu taşıma ihalesi bittiğinde yenilenmesi gerekir. Kars’ta siyasi kaygılarla bu yıllardır yapılmamış. Müfettiş raporları ile kamu zararı gerekçesiyle ihale yapılması uyarısı yapıldı. Mevcut minibüsçü esnafını korumak için iki kez ihaleye 5 yıl bu işi yapma şartı koyduk ama bugün olduğu gibi fiziki saldırı ile ihale engellendi. İhale kararı 5 parti grubu tarafından ortak oy birliği ile alınmıştı.  Halk mevcut ulaşım sisteminden rahatsız olduğunu anketlerde  %65 olarak ifade ediyor.  Kart ve kamera gibi uygulamalar olmadığı için kavga hakaret vs yaşandığında müdahale edilemiyor. .

MHP İl başkanı kayyım atanır ve ihale sürüncemede kalır diye dedikodu yayıyor Önceki gün minibüsçüler Adalet Kalkınma partisi (AKP) il başkanını şehrin milletvekili Ahmet Arslan’a şikayet eden mesaj attılar. MHP kayyım için baskı yapıp kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.”

Kars’taki Dolmuşcular dün Belediye binasına yürümüş ve protesto eylemi gerçekleştirerek Belediyeye Kayyım atanmasını talep etmişlerdi.
Kaynak: Hertaraf Haber

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.