Bingöl’de AKP’li aday evini su basan yurttaşı darp etti

Bingöl’de AKP’li aday evini su basan yurttaşı darp etti
Yayınlama: 24.03.2024

Evleri yağmur nedeniyle su basan yurttaşları ziyarete giden AKP Bingöl Belediye Başkanı ve adayı Erdal Arıkan, mağdurları dinlemeden seçim propaganda broşürü dağıtmasına tepki gösteren yurttaşa korumalarıyla birlikte saldırdı. 

Yağmur nedeniyle evlerini su basan yurttaşları ziyaret ederek geçmiş olsun ziyaretine giden AKP’li Bingöl Belediye Başkanı ve 31 Mart seçimlerindeki adayı Erdal Arıkan, yurttaşları dinlemeden, seçim propagandası yaptı. Arıkan, duruma tepki gösteren bir mağdura korumalarıyla birlikte saldırdı. 

Olay Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi Çewlîg Caddesi’nde bulunan ve 5 bloktan oluşan Çavlıkent sitesinde meydana geldi. Kentteki sağanak yağıştan dolayı binaların bodrum katları su baskınına uğradı. Mahalle muhtarı mağdur yurttaşları, sitenin su baskını sorununun konuşmak için belediye başkanıyla toplantı için yurttaşları ikna etti. Sitede düzenlenen toplantıya geçmiş olsun ziyaretine ve sorunları konuşmak için gelen AKP’li Belediye Başkanı Arıkan, mağdurlara geçmiş olsun dileklerini iletmeden, propaganda broşürlerini dağıtmaya başlayınca mağdurlar duruma tepki gösterdi. Duruma tepki gösteren bir yurttaşa korumalarıyla birlikte saldıran Arıkan, orada bulunanlarca engellenmeye çalışıldı. Arıkan, saldırıyı cep telefonlarıyla kaydedilen görüntüleri sildirdi. Ancak, ajansımız silinmeyen bir görüntüye ve görüntülerde saldırıya uğradığı görülen Bayram Arıkan adlı yurttaşa ulaştı. 

‘HER YAĞMURDA SU BASIYOR’

Bayram Arıkan sitenin yapıldığı günden beri bodrum katlarını su bastığını sorunlarını konuşmak için özel bir kursta site sakinlerinin mahalle muhtarı tarafından biraya getirildiğini söyledi. Yaşanan su baskınından kaynaklı elektrik ve doğalgazı kesildiğini yaşanan baskında bodrum katında bulunan eşyalarının zarar gördüğünü belirten Arıkan, “4 sene evvel evlerimizi su bastığından dolayın elektriğimiz, doğalgazımızı kesmek zorunda kaldık. Panolarının patlamaması için ve her ilkbahar son baharda yağmurda binalarımızı su basıyor” dedi. 

‘GEÇMİŞ OLSUN DEMEDEN ELLERİMİZE BROŞÜR TUTUŞTURDULAR’

Ziyarete gelen Arıkan’ın sorunlarını dinlemeden ellerine broşür tutuşturulduğu için tepki gösterdiğini ifade eden Bayram Arıkan yaşanılanlara dair görüntülerin belediye başkanı tarafından sildirildiğini söyleyerek, yaşanılanları şu şekilde aktardı: “Olay dün gece 4.30 sıralarında oldu. Mahalle muhtarı sorunlarımızı konuşmamız için bizi bir yere topladı. Toplandığımız yere belediye başkanı ile birlikte geldi. Bizi kursta bir araya toplayıp sıralara oturttular.  Elimize broşür tutuşturdular. Ben de bu şekilde broşür dağıtmalarına tepki gösterdim. ‘Önce bizim sorunumuzu çözün’ dedim. Benim bunu söylememle birlikte Belediye Başkanı Erdal Arıkan, muhtar adayı ve araya giren kişiler bana saldırdı. Beni araya girenler dışarı attılar. Orada toplanan halktan telefonlarını alıp görüntüleri silmişler. Benim su sorunum var ve ben sadece su sorunumu konuşmak için oraya gittim. Her yağmur yağdığında bodrum katlarını su basıyor. Ki orada erzağımız ve ev eşyalarımız var.  Orayı su bastığında içeri dolan su kanalizasyon suyu ile doluyor. Biz ‘Sorunlarımızı konuşalım’ dedik.  ‘Bize propaganda ile gelmemelerinin söyleyip sorunlarımıza çözüm bulun’ dememle birlikte bana saldırdılar. Bizi dinlemek için gelmişler, ama daha bizi dinlemeden ‘Geçmiş olsun’ bile demeden direk olarak broşürleri dağıtmaya başlamalarıyla birlikte ben de ‘Sorunlarımızı çözün önce sorunlarımızı dinleyin sonra broşür dağıtın’ dedim. Onlara ‘Bizi buraya toplamanın ya da bu sıralara oturtmanın bir anlamı yok sorunlarımızı çözün’ diye sorunu dile getirdim ve saldırıya uğradım.”