Binlerce kişi Batman Belediyesinde: Bizim olanı aldık

Binlerce kişi Batman Belediyesinde: Bizim olanı aldık
Yayınlama: 04.04.2024

Batman Belediyesi’ni rekor bir oyla kazanan DEM Partili eşbaşkan Gülistan Sönük, binlerce kişinin katılımıyla belediye binasına geçerek, “Bugün halkın direnişi ile belediyemizi aldık” dedi. 

Batman’da rekor oyla seçimleri kazanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, binlerce kişiyle birlikte gasp edilmiş belediye binasına giderek görevi devraldı. DEM Parti İl Örgütü önünde toplanan binlerce kişiye milletvekilli Zeynep Oduncu, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, Belediye Meclis Üyeleri, Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerin üyeleri Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük’e eşlik etti. Kitle alkış, slogan ve zılgıtlar eşliğinde belediye binasına yürüdü. Yürüyüş boyunca “Rojbûna te pîroz be ey Serok Apo”, “Jin jiyan azadî”, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. 

HALKIN DİRENİŞİ İLE ALDIK

Belediye kapısında “Jin jiyan azadî” sloganı ile karşılanan kitle, “Welat çiqas xweş û rind e” şarkısı eşliğinde belediyeye giriş yaptı. Eşbaşkanlık odasında açıklama yapan Sönük, kayyımın belediyeleri karakol haline getirdiğini söyledi. Sönük, “Halkın belediyesi halka yasak hale getirilmişti. Bugün halkın direnişi ile belediyemizi aldık. Ve binlerce kişi ile belediyeye girdik. Bugün buraya gelen kitle kayyımın 4 yıllık sürecinde belediyeye uğramamıştır” dedi.

‘HALKIN OLANI HALKA VERECEĞİZ’

“Bizim olanı aldık” diyen Sönük, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün halkımız ‘Welat çiqas xweş û rind e’ şarkısı eşliğinde belediye girdi. Kentimiz bizimdir. Nasıl bugün kitlesel bir şekilde halk ile belediyeye giriş yaptıysak, belediyemizi halk ile beraber yöneteceğiz” diye konuştu. Ardından görevden alınarak yerine kayyım atanan Belediye eski Eşbaşkanı Mehmet Demir, kayyımın bıraktığı tahribatı hep birlikte çözme çağrısında bulunarak, tahribat yaratanlar ile hukuk önünde hesaplaşacaklarını söyledi.

Bir önceki Eşbaşkan Songül Korkmaz ise kadın iradesinin kente büyük bir başarı kazandırdığını belirterek, dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu. Yapılan konuşmaların ardından Eşbaşkan Sönük tebrikleri kabul etti. (MA)