Bir bebek daha annesiyle birlikte cezaevine girdi

Bir bebek daha annesiyle birlikte cezaevine girdi
Yayınlama: 10.06.2020

Münevver Tekin, 6 aylık bebeği Elif Erva ile birlikte sabah saatlerinde tutuklanıp cezaevine gönderildi.


Adana merkezli üç şehirde, Gülen Cemaati soruşturması kapsamında aralarında ihraç polislerin de yer aldığı 63 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyonun nedeni ihtiyaç sahibi ailelere para ve erzak yardımı olduğu belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında yer alan Münevver Tekin tutuklanıp 6 aylık bebeği Elif Erva ile birlikte Tarsus Cezaevine gönderildi. Reyyan (3) ve Muhammed Fatih (7) adında iki çocuğu olan ev hanımı Melike Aktepe’nin ile üç çocuklu Şerife Erol ise gözaltında. Eşi de tutuklu olan Şerife Erol’un sütten kesilmemiş kızı Cemile Meva dışında 12 ve 7 yaşında iki çocuğu daha bulunuyor.

CEZASI ONAYLANDIĞI İÇİN

Bold Medya’ya konuşan Münevver Tekin’in ailesinin verdiği bilgiye göre Tekin, yardım gerekçesiyle değil, cezası onandığı için tutuklandı. Tekin, Cemaat soruşturmaları kapsamında daha önce de gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Tutuksuz yargılanıyordu. 6 yıl 3 ay verilen ceza Yargıtay tarafından onaylandığı için aynı operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp hemen tutuklandı.

Yeni çıkan infaz yasasına göre bebekli annelerin tutuklanmaması gerekiyor. Ancak bu kanun “terör soruşturmaları” kapsamında alınan annelere uygulanmıyor. En son Kasım 2019’da yapılan resmi açıklamaya göre Türkiye cezaevlerinde 0-6 yaş arası 780 bebek ve çocuk anneleriyle birlikte hapis yatıyor. Böylece Coronavirus salgınının cezaevlerine de bulaştığı bir dönemde bir bebek daha hapse girmiş oldu.

“ÇIKARILAN YASAYI PUT MU SANDINIZ?”

Bir bebeğin daha hapsedilmesinin kanunlara aykırı olduğunu belirten HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Çıkarılan yasayı helvadan put mu sandınız? @adalet_bakanlik @abdulhamitgul Canınız istediğiniz zaman yiyorsunuz? Münevver Tekin, bebeği 1.5 yaşına gelene dek infaz erteleme almalıydı! Tutuklandı! Ne yasa ne hukuk ne vicdan, hiçbir şey umurunuzda değil!” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.