İki kişinin yaşamını yitirdiği Batman’da sel sularına kapılan üç çocuk aranıyor

İki kişinin yaşamını yitirdiği Batman’da sel sularına kapılan üç çocuk aranıyor
Yayınlama: 20.11.2023

Batman’da sele kapılan 54 yaşındaki Lalihan Güner vefat etti. Çocukları üç kardeş de 1,5 metre yükselen çamurun altında kaldı. Mahsur kalan çocuklar aranıyor. İsmi öğrenilemeyen 40 yaşındaki bir yurttaşın cenazesine ulaşıldı.

Batman’da aşırı yağış nedeniyle meydana gelen sele kapılan kadın hayatını kaybederken üç çocuğun kaybolduğu ihbarını alan ekipler arama çalışması başlattı. İsmi öğrenilemeyen bir kişi daha hayatını kaybetti.

Kentte dün akşam saatlerinde etkili olan ve gece saatlerinde sağanak şeklinde yağan yağmur nedeniyle, birçok cadde ve sokak suyla doldu. Sağanak nedeniyle Hürriyet, Gültepe, Fatih, Belde, Şafak, Karşıyaka, Kültür, Çamlıtepe ve Seyitler gibi birçok mahalledeki ev ve işyerlerini su bastı. Bazı araç sürücüleri de, yolda mahsur kaldı. Yağış nedeniyle Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de giriş katını da, su bastı.

Seyitler Mahallesi’nde 54 yaşındaki Lalihan Güner sel sularına kapıldı. Güner’in 1, 3 ve 5 yaşlarındaki üç çocuğu da sel sularına kapılarak kayboldu.

BİR KADIN ÖLDÜ

Vatandaşlar tarafından sudan çıkarılan kadına ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, Güner’in öldüğünü belirledi.

Güner’in cesedi, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

ÜÇ ÇOCUK ARANIYOR

Valilikten yapılan açıklamada, “Yaşları 1, 3 ve 5 olan çocukları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 7 kişilik aileden anne, baba ve 2 çocuk yaralı olarak kurtarılırken, 3 küçük çocuk 1,5 metre yükselen çamurun altında kaldı. Batman Valisi Ekrem Canalp, 3 çocuğun mahsur kaldığı bölgede incelemelerde bulunuyor.” ifadesi kullanıldı.

Öte yandan, aynı mahallede bir bebeğin de vatandaşlar tarafından kurtarıldığı, İluh Devlet Hastanesine kaldırılan bebeğin yoğun bakımda tedavi altına alındığı öğrenildi.

Aynı şekilde sel sularına kapılan ve vatandaşlar tarafından kurtarılan Aysun Güner ve Ceylan Güner, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

​KENT MERKEZİNDE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Açıklamada ayrıca, kent merkezinde eğitim-öğretime 1 gün ara verildiği belirtilerek, “İlimiz merkezinde meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle Valiliğimizce 20.11.2023 Pazartesi günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir” denildi.