Birçok kez ‘Bitireceğiz’ diyen Soylu: Ya olacağız ya öleceğiz

Birçok kez ‘Bitireceğiz’ diyen Soylu: Ya olacağız ya öleceğiz
Yayınlama: 17.05.2020

Göreve geldiği 2016 yılından bu yana “PKK’yi bu yıl bitireceğiz” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gittiği Cizre’de bu kez “Bu yıl Gabar’da, Cudi’de, Besta’da, Kel Mehmet’te, aynı zamanda Kato bölgesinde ya olacağız ya öleceğiz” sözlerini sarf etmesi dikkat çekti.

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, geldiği Şırnak’ta Cizre Jandarma Taktik İnsansız Hava Aracı (İHA) Birlik Komutanlığı’nın açılış törenine katıldı. Törene Soylu’nun yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan katıldı.

Burada konuşan Soylu “Buradan hemen sonra Cudi’ye gideceğiz. Cudi, Gabar, Besta, Kel Mehmet ve bütün bu alanın ortaya koyduğu sonuç bizim için önemli. Son tespitimize göre bu bölgede 134 terörist var. Bu yıl bizim için başka bir yıl. Bu yıl Gabar’da, Cudi’de, Besta’da, Kel Mehmet’te, aynı zamanda Kato bölgesinde ya olacağız ya öleceğiz. Kararımız bu, 2020 yılının ötesine bu alanı bırakmayacağız. Bizim burada, Türk Silahlı Kuvvetlerimizle sınırın hemen ötesinde ortaya koyacağımız bu cesaretli ama stratejik, aynı zamanda akıllı ve milletimize yaraşır hal, terör vesayetini bu coğrafyadan söküp atacak. Buna olan inancımız tamdır” sözlerini sarf etti.

BİRÇOK KEZ ‘BİTİRME’ TARİHİ VERDİ

Efkan Ala’nın 31 Ağustos 2016 tarihinde istifa etmesinin ardından İçişleri Bakanlığı görevine atanan Soylu, o tarihten bu yana birçok kez “PKK’yi bitireceğiz” deyip, tarihler verdi. Soylu’nun Cizre’de yaptığı son konuşmasında bu kez “Bu yıl Gabar’da, Cudi’de, Besta’da, Kel Mehmet’te, aynı zamanda Kato bölgesinde ya olacağız ya öleceğiz” demesi dikkat çekti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.