Bismil’de kadın seçim bürosu açıldı: Tecridi kıracağız

Bismil’de kadın seçim bürosu açıldı: Tecridi kıracağız
Yayınlama: 13.04.2023

AMED – Yeşil Sol Parti’nin Bismil kadın seçim büro açılışında konuşan vekil adayı Adalet Kaya, “Sayın Öcalan üzerinde uygulana tecrit Kürt halkına uygulanmaktadır. Kadınlar bu tecridi kıracak” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed İl Örgütü, milletvekili adaylarının katılımıyla Bismil ilçesinde kadın seçim bürosu açılışı yaptı. Açılışa milletvekili adayları Halide Türkoğlu, Adalet Kaya, Ceylan Akça Cupolo, Sorgül Aytek Avşar ve çok sayıda yurttaş katıldı. Açılış öncesi Yeşil Sol Parti seçim müzikleri eşitliğinde halaylar çekildi. Zılgıtlar eşliğinde sık sık “jin, jiyan, azadî” sloganı atıldı. 

‘SEFERBER OLMALIYIZ’

Açılış konuşmasını yapan Yeşil Sol Partisi Bismil İlçe Eş Sözcüsü Emine Özer, “Evinizde sokağımızda işimizde, her yerde seferber olmalıyız. Kürtlerin ve Türklerin kaderi için mücadele etmeliyiz. Gençlik rolünü üstlensin sabah akşam çalışmalıyız. Hepimiz devrimciyiz seferberlik ruhuyla bu sistemi değiştirmeliyiz. Bugün başta önderimiz olmak üzere bütün siyasetçilerimiz içerde, öncelikle onların özgürlüğü sözünü vermeliyiz. Bugün Kürt kadınlarının öncülüğünde devrim gerçekleştiriliyor, biz de onlara layık olmalıyız” dedi.

‘KADINLAR TECRİDİ YIKACAK’

Yeşil Sol Parti Amed Milletvekili Adayı Adalet Kaya ise, 14 Mayıs’a büyük bir heyecan ve hesap sorma ile gittiklerini söyleyerek, “Yüz yıllardır Kürt halkını yok sayıma tacizle, tecavüzle yıldırmaya çalışan bu sistem, bizim irademizle değişecek. 14 Mayıs günü bütün kadınlar hesap soracak. Kayyumların, cezaevindeki arkadaşların hesabını soracağız, hepsinin özgürlüğü için o gün irademizi ortaya koyacağız. Bizi hafızasızlaştırmaya çalışan bu erkek egemen sistemi biz kadınlar tarihin çöp sepetine göndereceğiz. Sayın Öcalan üzerinde uygulanan tecrit Kürt halkına uygulanmaktadır. Ortadoğu halkları üzerinde uygulanan bir tecrittir. Bu tecridi Kürt halkı ve kadınlar yıkacaktır. Depremde de gördük, bu iktidar halkları, ölüme, çaresizliğe terk etti. Biz halk ve kadınlar olarak örgütlendik. 14 Mayıs ölüme terk eden sistemi bozguna uğratacağımız gündür. Özellikle Kürt kadınları özel savaş politikalarının hedefi haline getirmeye çalışan sistemden hesap soracağız, buradayız, vazgeçmiyoruz. Hep birlikte başaracağız” diye konuştu. 

‘SAHİP ÇIKMALIYIZ’

Milletvekili adayı Sorgül Aytek Avşar da Yeşil Sol Parti ve sandıklara sahip çıkılması gerektiğini belirterek,  “Hiç durmadan çalışmalı, zulmün karşısında durmalıyız” diye belirtti. 

BÜRO AÇILIŞI

Konuşmaların ardından vekil adayları “jin jiyan azadî” sloganları eşliğinde büro açılışı yaptı.  Açılış sonrası Jin Ma’nın seslendirdiği şarkılarla halaylar çekildi.