Buldan Seyhan’dan seslendi: Güle güle AKP!

Buldan Seyhan’dan seslendi: Güle güle AKP!
Yayınlama: 18.04.2023

Büro açılışının mitinge dönüştüğü Seyhan’da halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, her yeri Yeşil Sol’a boyayacaklarını belirterek, “Direne direne kazanacağız ve başaracağız. Güle güle AKP” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmaları kapsamında Adana’daki temaslarını Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi’nde kadın büro açılışı ile sürdürdü. Buldan ve beraberindeki heyet,  Adana Otoban turnikelerinde alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Buldan ve beraberindeki heyet, çok sayıda araç konvoyu eşliğinde şehir turunun ardından Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi’nde kadın büro açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi kitle ellerinde bayraklarla “Biji Serok Apo”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla karşıladı. Karşılaşma sonrası kitle seçim bürosu açılışı alana geçti. Büro açılış  öncesi adaylar tek tek halka tanıtıldı. Büro açılışı adeta mitinge dönüştü.

‘DEMOKRATİK CUMHURİYETİ İNŞA EDECEĞİZ’

Alanda toplanan kitleyi selamlayan  SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, halkın coşku ve kararıyla 14 Mayıs seçimlerinde zaferle çıkacaklarını dile getirdi. 14 Mayıs seçimlerinin tarihi bir seçim olup AKP-MHP iktidarını tarihin çöplüğüne göndereceklerini ifade eden Yüce, tüm ezilenler olarak burada olup, faşizme karşı mücadele edip, her alanda bu düzeni değiştirmek için çalışacaklarını söyledi. Yüce, “Karanlığa karşı aydınlığı, faşizme karşı demokrasinin seçim olacaktır. Tek adam rejimine karşı tüm ezberleri ortak mücadeleyle AKP-MHP iktidarını göndereceğiz. Demokratik Cumhuriyeti inşa edeceğiz” dedi.

‘BİZ GÖNDERECEĞİZ’

Yüce ardından söz alıp kitleyi selamlayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Direne direne kazanacağız ve başaracağız” diye konuştu. 12 Mayıs’ta Adana ve Mersin’de final mitingi yapacaklarını kaydeden Buldan, 14 Mayıs tarihinin değişim ve dönüşüm tarihi olacağını ifade ederek bu ülkeye barış ve demokrasi geleceğini belirtti. 14 Mayıs’ta 21 yıllık AKP MHP iktidarını gönderme konusunda bir tercih yapacağını dile getiren Buldan, “14 Mayıs tarihi Türkiye açısından bir değişim ve dönüşüm tarihi olacak. 14 Mayıs tarihinde bu ülkede zulmü, bu ülkede zorlukları, bu ülkede hukuksuzlukları ve baskıları gidecek. Bu ülkeye demokrasi gelecek. Bu ülkeye barış gelecek. Bu ülkeye özgürlükler gelecek. Direne direne o yüzden. o yüzden sevgili arkadaşlarım 14 Mayıs tarihine şimdiden hazırlık yapıyoruz. Türkiye halkının ve Kürtlerin tercihi önemlidir. 14 Mayıs önemli bir seçimidir. Türkiye halkları ve Kürtler demokrasiden yana mı faşizmden yana mı? Oy kullanacak; bunu göreceğiz. Halkımız savaş politikalarından yana mı? Yoksa barış politikalarından yana mı bir tercih kullanacak? Bunu göreceğiz. Yine halkımız bu ülkede adaletin, hukukun ve faşizmin çokça uygulandığı adaletin yerle bir edildiği, hukukun hiçe sayıldı. Demokrasinin zerresinin bile olmadığı bu ülkede önemli bir tercih yapacak. Biz inanıyoruz ki AKP-MHP iktidarının 21 yıllık iktidarlığını 14 Mayıs’ta halkımız büyük bir çoğunlukla büyük bir çoğunlukla onları gönderecek. Şekilde bir tercih yapacaklar. Çünkü bu ülkeyi nasıl yönettiklerini hepimiz görüyoruz. Esnafın, çiftçinin, kadının, gencin, bu ülkede nasıl zulümlere ve baskılara maruz kaldığını ekonomik krizin bu ülkeyi nasıl etkilediğini kadınlarımızın artık pazara bile gidemediğini, okullara aç yolladığı esnafın siftah bile yapmadan kepengini kapattığı, çiftçinin ürettiği malı satamadığı bir Türkiye yarattılar. Bu ekonomik kriz başta olmak üzere bütün krizlerin müsebbibinin AKP-MHP ittifakı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ülkeyi yandaşlarına, çetelerine ve kendi iktidarlığına kendi koltuklarına peşkeş çekenler gidecekler. Ve biz size söz veriyoruz, buradan. Bir kez daha söz veriyoruz. Onları biz göndereceğiz biz” ifadelerini kullandı.

‘DEPREMDE HALK YANLIZ BIRAKILDI’

İktidarın halkın karşısına çıkıp oy isteyecek yüzünün kalmadığın belirten Buldan, “Şu an yaptıkları tek şey var. Televizyonlarda parmak sallayarak. İnsanları tehdit ederek Kürtlere hakaret ederek, bu ülkedeki muhaliflere barış isteyenlere, demokrasi isteyenlere hakaret ederek seçim kampanyası yürütüyorlar. Ama artık Türkiye halkı eski Türkiye halkı değil. Sizlere geçmiş dönemlerde oy verenlerin çoğunluğu artık size oy vermeyecek. Bunu bilin ve biz halkımıza AKP’nin ve MHP iktidarının son dönemlerde yaşattıklarını her yerde söyleyeceğiz. Her yerde hatırlatacağız. Tek bir örnek vereceğim. Tek bir örnek en son yaşanan deprem felaketinde insanları kaderleriyle baş başa bıraktılar. Sandık başına giderken elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Çünkü  bu ülkeyi yönetenler deprem felaketinde halkımızı yalnız bıraktı. Halkımızı aç bıraktı. Halkımızı susuz bıraktı. Halkımızı çadırsız bıraktı. İlk üç gün ortada olmayanlar daha sonra ortaya çıkıp enkaz bölgelerine gidip inşaatların nereden başlayacağının hesabını yaptılar. Çünkü onlar için insan canından daha kıymetli olan tek şey kendi iktidarları, iktidarlığı ve paradır sevgili arkadaşlarım. O yüzden paradan başka  bir şey düşünmeyen koltuktan başka bir şey düşünmeyen, halkın geleceğini düşünmeyen, halkın yarınlarını hiçe sayan bu iktidara en güzel cevabı sandıklarda vereceğiz. Depremzede arkadaşlarım, depremzede halkımız şunu unut. Biz deprem anından itibaren bugüne kadar bütün depremzedelerin yanında olduk ve onların yaşadıklarını bir nebze de olsa hafifletmek, çektikleri acıları yitirdikleri canları ve maruz kaldıkları bu kötülükleri unutturmak için onlarla birlikte olduk. Bu iktidar kendinden başka kimseyi düşünmüyor. Ama biz halkımızın geleceğini, kadınların geleceğini gençlerin geleceğini düşünüyoruz. İşte bu yüzden de AKP’nin HDP’yi kapatma hamlesine karşı biz de kendi hamlemizi ortaya çıkardık. Ne dedik? Onlar HDP’yi kapatabilirler. Bizleri seçime girmemizi engelleyebilirler. O yüzden başka bir yol, başka bir yöntem dedik. Ne dedik? Yeşil Sol dedik, sevgili arkadaşlarım. Yeşil Sol dedik. Şimdi oyu kullanacağımız yer HDP değil oy pusulasında Yeşil Sol olacak. Gördüğünüz ağacın altına yeşil ağacın altına mührünüzü basın” sözleriyle Yeşil Sol Parti’ye oy istedi.

‘ADANA’DAN 2 DEĞİL DAHA FAZLA VEKİL ÇIKARACAĞIZ’

Adana’da 2 değil daha fazla vekil çıkaracaklarını söyleyen Buldan, Türkiye’nin her yerini ve Meclis’i Yeşil Sol’a boyayacaklarını dile getirdi. Buldan, “14 Mayıs tarihine kadar gece gündüz çalışacağız. Yeşil Sol’u tanımayanlara, Yeşil Sol’u anlatacağız ve Yeşil Sol’a oy isteyeceğiz. Her kapıyı çalacağız. Her eli tutacağız. Her yüreğe, her gönüle dokunacağız ki Yeşil Sol’un rengi, Türkiye’ye yansısın. Hedefimiz yüzün üzerinde milletvekili çıkarmak. Eğer parlamentoya güçlü bir şekilde girebilirsek parlamentoda anahtar bir parti konumuna geleceğiz. Hiçbir yasa, hiçbir kanun teklifi Yeşil Sol Partinin görüşü ve onayı alınmadan genel kuruldan geçemeyecek. İşte bu kadar önemli, bu kadar kıymetli ve bu kadar önümüz açısından, geleceğimiz açısından yarınlarımız açısından önemli bir meseledir. Bir diğer mesele Cumhurbaşkanlığı meselesidir. Cumhurbaşkanlığında da şu andaki mevcut cumhurbaşkanını Adana halkının oylarıyla değiştireceğiz inşallah sevgili arkadaşlarım. Güle güle AKP. Ben bir kez daha hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bizlere yapılan zulmü, haksızlığı ve hukuksuzluğu asla unutmayın. Depremzedelere yapılan haksızlığı ve hukuksuzluğu asla unutmayın. Her gün işlenen kadın katliamlarını asla unutmayın. Gençlerimizin elinden alınan geleceğini asla unutmayın. Çocuklarımızın yarınlarını düşünelim. Kadınlarımızın geleceğini düşünelim. Halkımızın geleceğini düşünelim. Cezaevlerindeki, Edirne’deki, Sincan’daki, Kandıra’daki bütün arkadaşlarımızın özgürlüğü için. Yeşil Sol Parti diyelim ve geleceğimizi birlikte belirleyelim diyorum” diye konuştu.

Seçim bürosu açılışı sonrası Buldan ve beraberindeki heyet, Mersin’in Tarsus ilçesine geçti.