Cenevre’de CPT’ye çağrı: Tecrit işkencesini sonlandır

Cenevre’de CPT’ye çağrı: Tecrit işkencesini sonlandır
Yayınlama: 17.04.2024

Birleşmiş Milletler Ofisi önünde yapılan eylemde, CPT’ye çağrı yapılarak, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin biran önce sonlandırılması istendi. 

İsviçre’nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde “Dem dema azadiyê ye” hamlesi kapsamında PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle 25 Ocak 2021’den bu yana yapılan eylem sürüyor. 

Her Çarşamba yapılan eylemde bu hafta eylem komitesi adına Veysel Daldıç, açıklama yaptı.  Abdullah Öcalan’ın üzerinde 3 yılı aşkın süredir sürdürülen tecride değinen Daldıç, 15 Nisan’da Fransa’nın Strasbourg kentinde CPT önünde binlerin Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü haykırmak için bir araya geldiğini hatırlattı. 

Dalgıç, “Abdullah Öcalan sadece Kürtlerin değil Ortadoğu halklarının, hatta dünya halklarının  Önderi olduğu 10 Ekim 2023’te startı verilen  ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm hamlesinin dünya halkları tarafından sahiplenilmesiyle bir kez daha kanıtlanmıştır. Bu sahiplenmenin temelinde Önder Apo’nun  yaratmış olduğu özgürlük paradigmasının gerçekliliği yatmaktadır” diye konuştu.

‘MÜCADELE SÜRECEK’

Dalgıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Kürt halkı olarak bir yandan Önder Apo’nun özgürlük paradigmasını yaşamımızın her alanına taşırken diğer yandan ise başta CPT, BM ve yetkili kurumlara İmralı Tecrit işkencesinin durdurulması için sorumluluklarını bir önce yerine getirmeleri çağrısını buradan bir kez daha yineliyoruz.  Önder Apo özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”