CHP’li Özel: İdris Baluken’i ağzımız açık dinledik

CHP’li Özel: İdris Baluken’i ağzımız açık dinledik
Yayınlama: 09.04.2020

Siyasi suçların kapsam dışı bırakıldığı infaz düzenlemesini Meclis’te eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İdris Baluken’i örnek vererek, “Ağzımız açık dinledik” dedi. HDP’li Meral Danış Beştaş ise Baluken’in iktidara karşı çok iyi muhalefet yaptığı için cezaevinde olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, siyasi tutukluların kapsam dışı bırakıldığı infaz yasası düzenlemesinin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sırasında, 21 Şubat 2017 tarihinde tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’in durumuna dikkat çekti.

Özel, tutuklanıp serbest bırakılan ve ardından savcının itirazı sonrası yeniden tutuklanan HDP’li Baluken’in, serbest bırakıldıktan sonra TBMM’de tüm partilerin grup başkanvekillerinin kendisinden dosyası hakkında bilgi aldığını anlattı.

‘AĞZIMIZ AÇIK DİNLEDİK’

Özel, “Biz İdris Baluken’le birlikte çalıştık. Hepimiz birlikte çalıştık. Birikimli, yetenekli, belagati yüksek birisi. Bir gün İdris Beyi alıp götürdüler, sonra serbest bırakıldı. Sonra bütün grup başkanvekilleri İdris beyin tutuklanmasından rahatsız olduklarını, üzüntü duyduklarını söylediler. İdris Bey bilgi verdi. Ağzımız açık dinledik. İdris Baluken yeniden tutuklandı, dosyada değişen hiçbir şey yok. Şimdi kalkıp içeride ölsünler mi deyince, ‘Ölsünler’ deniyor: Bugün arkada birisi ‘ölsün’ dedi” diye konuştu.

‘İDRİS BALUKEN SİZE ÇOK İYİ MUHALEFET YAPTI’

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da şunları söyledi: “İdris Baluken, konusu suç olan hiçbir fiil işlemedi. İdris Baluken, size çok iyi muhalefet yaptı; sizin yalanlarınızı, hilelerinizi, zalimliğinizi, suçlarınızı buradan bizim gibi ifade etti, ifade. İdris Baluken’in konuşmalarının tümü yasama sorumsuzluğu kapsamındadır. İdris Baluken’e örgüt üyeliğinden, 2911’den ve propagandadan ceza verildi. İdris Baluken’in dosyası, propagandalar birleştirilerek ‘üyelik’ yapıldı.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.