Cizre’de çökme tehlikesi bulunan 4 bina boşaltıldı

Cizre’de çökme tehlikesi bulunan 4 bina boşaltıldı
Yayınlama: 22.03.2024

Yağmurun sele dönüştüğü Cizîr’de, kayyım tarafından satılan eski belediye binasının inşaatında biriken sular yanı başındaki 4 binada çökme tehlikesi yarattı. Bu binalarda yaşayan aileler evlerinden tahliye edildi. 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Belediyenin kayyım yönetiminde bulunduğu ilçenin alt yapı ve üst yapı sistemindeki sorunlar nedeniyle yağan yağmur sonrası cadde ve sokaklar göle döndü, yüzlerce ev ve iş yerini su bastı. Sel sularına kapılan iki kişi ise yaralandı. 

Belediye ekipleri, araç gerek yetersizliği nedeniyle ev ve iş yerleri sel suları ve çamur altında kalanlara ulaşmakta yetersiz kaldı.  Mağdur durumdaki birçok aile ve esnaf halen yardım bekliyor. 

Kayyım tarafından satılan eski belediye binasının inşaatında biriken sular ise yanı başında bulunan 4 binada çökme tehlikesine neden oldu. 

Belediye binası kayyım tarafından 24 Mayıs 2023’te kapalı teklif usulüyle 65 milyon TL’ye Hamdin Babat isimli bir şahsa satılmıştı. Yerine otopark, iş yeri ve konut yapılmak üzere yıkılıp zemini metrelerce kazılan belediye binasının temeli yağış sonrası suyla doldu.

4 BİNA BOŞALTILDI

Biriken sular inşaatın yanı başındaki 4 binanın temeline sızıp çökme tehlikesi yarattı. Bu yüzden söz konusu binalarda yaşayan aileler evlerinden tahliye edildi.

YAĞIŞLAR AKŞAMA KADAR SÜRECEK

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sağanak yağışları akşam saatlerine kadar süreceği kaydedildi. Yağışlar nedeniyle ilçedeki okullar da bugün tatil edildi.