Cizre’de yüzlerce kişi zamlara karşı yürüdü

Cizre’de yüzlerce kişi zamlara karşı yürüdü
Yayınlama: 11.02.2022

Cizre’de yüzlerce kişi, zamlı elektrik faturalarını düzenlediği yürüyüşle protesto etti.

 Şırnak’ın Cizre ilçesinde elektrik zammı, düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Cizre Sanat Sokağı’nda zamlara karşı yüzlerce kişi bir araya geldi. Sokağın giriş-çıkışını bariyerle kapatan polis, eyleme katılan yurttaşları üst aramasından geçirdikten sonra sokağa girmesine izin verdi.

Yoğun polis ablukasına rağmen sokakta bir araya gelen yüzlerce yurttaş ve esnaf sık sık, “Yönetim istifa”, “Kahrolsun DEDAŞ” sloganları attı. Burada 70 yaşındaki Abdi Bülbül olarak tanınan yurttaş, kendisine gelen bin 650 TL’lik elektrik faturasına tepki göstererek, “Bu nedir? Ne Kenan Evren ne de Tansu Çiler döneminde böyle değildi. Artık gelsinler bizi öldürsünler. Ben ne yapacağım. Gelin bizi öldürün. Allah hakkımızı yerde bırakmasın” dedi. Üstündeki kıyafetleri yırtmaya çalışan Bülbül, fenalık geçirerek yere yığıldı.

Ardından konuşan başka bir esnaf ise, “Şırnak ve ilçelerinde DEDAŞ, elektrik panolarını kaldırımlara yaprak halkın yollarını işgal ediyor. Polis eşliğinde mahalle ve evlerimize baskı yapacak şekilde herhangi bir kaçak elektrik bulmadığı halde insanlara binlerce TL para cezası kesiyor. DEDAŞ’ı yönetenler bu halka ve topluma hesabını verecektir” diye belirtti.

YAŞLI AMCA BAYGINLIK GEÇİRDİ

Bir inşaat işçisi de çocuğunun karaciğer kanseri hastası olduğunu ifade ederek, elektrik faturasını ödeyecek durumda olmadığını söyledi, İşçi, “Oğlum 2 yıldır karaciğer kanseri hastası. Diyarbakır’da tedavisini görüyor. Hiçbir ek gelirim yok. Biz kendi yağımızda kavrulurken, evde olmadığım halde DEDAŞ bana bu makbuzu verdi. 12 bin 830 TL para cezası kesmiş. Hiçbir şekilde ödeme imkanım yok. Ama ne yazık ki kimseyi muhatap bulamıyoruz. Ve borcumu ödemediğim için de yetkililer elektriğimi keseceklerini söyledi. Benim oğlum elektrik olmadan yaşayamaz. Elektrik kesildiğinde bunun vebali onların boyundadır” diye konuştu.

Ardından kitle, DEDAŞ binasına yürümek istedi. Ancak polis Şırnak Valiliği’nin “eylem etkinlik” yasağını gerekçe göstererek izin vermeyeceğini söyledi. Buna karşı çıkan kitle, “Yönetim istifa”, ”Hırsız DEDAŞ”, ” Kahrolsun DEDAŞ” sloganlarıyla Eski Hastane Caddesi’nden Orhan Doğan Caddesi’ne kadar yürüdü.

Sebze Halinde polis kalabalığa müdahale ederken, buna rağmen kitle yürüyüşünü sürdürdü. Zılgıt çekerek, kendisine gelen yüklü elektrik faturasını yakan iki kadın ise polislerce darp edilerek engellendi. Baygınlık geçiren kadınlardan biri, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Müdahale sırasında çekim yapan gazeteciler de polisler tarafından müdahale edilerek engellendi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.