Darp edilen HDP’li Vekil: Düştüğümüz yerden kalkıp yürümesini de biliriz

Darp edilen HDP’li Vekil: Düştüğümüz yerden kalkıp yürümesini de biliriz
Yayınlama: 24.12.2020

HDP’li Musa Piroğlu’nun darp edilmesine ilişkin bir araya gelen 24 siyasi parti ve sivil toplum örgütü, “Piroğlu halkın iradesidir” derken,  Piroğlu ise, “Onlar bizi düşürebilirler, ancak düştüğümüz yerden kalkar ve yürümesini de biliriz” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Devrimci Parti, Partizan, Halk Evleri, Öğrenci Faaliyetleri’nin de aralarında olduğu 24 siyasi parti ve sivil toplum örgütü, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in tutuklanmasını protesto eden açıklama sırasında HDP Milletvekili Musa Piroğlu’nun polis tarafından darp edilmesini HDP Kadıköy’de ilçe binası önünde bir araya gelerek kınadı.”Size teslim olmayan halkın iradesi dimdik karşınızda” ve “Yere düşürdüğünüz vekil değil halkın iradesidir” pankartlarının açıldığı açıklamada sık sık, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Leyla Güven onurumuzdur” ve “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” sloganları atıldı.Açıklamaya HDP Milletvekili Hüda Kaya da katıldı.

Eylem alanında “Leyla Güven onurumuzdur” sloganı atılması üzerine kitleye ‘Müdahale’ anonsu geçti.

PİROĞLU: YERDEN KALKMASINI BİLİRİZ

Açıklamada ilk olarak söz alan HDP’li Piroğlu, iktidarın halkın iradesini hiçe saydığını ifade etti.  “Onlar bizi düşürebilir, biz düştüğümüz yerden kalkar ve yürümesini de biliriz” diyerek sözlerini sürdüden Piroğlu, “Yürürken sarayını saltanatını yıkmasını da biliriz. Şimdiye kadar güçlerini bizim dağınık olmamızdan aldılar. Biz bugün omuz omuza yan yana gelerek onlara neler yapabileceğimizi gösterdik. Yılmayacağız, mücadeleye devam edeceğiz. Biz kazanacağı” dedi.

HÜDA KAYA: KİMSENİN ARKASINA SIĞINMAYIN

HDP’li Kaya da, iktidarının toplumun her kesimine aynı şekilde saldırdığına dikkati çekti. Bütün devlet güvenlik memurlarına ve iktidara seslenen Kaya, “Sırtınızı dayadığınız, kraldan fazla kralcılık yaptığını, saldırdığınız, titrediğiniz sahipleriniz kendi teşkilatlarına bile ‘Sonumuz geldi temizlik yapın’ dediler. Kimsenin arkasına sığınmayın. Onlar gidecekler, yargılanacaklar siz ortada kalacaksınız. Kimsenin adına zulme bulaşmayın. Kimsenin adına insanlık dışı müdahale etmeyin” diye belirtti.

‘BÖLEMEYECEKSİNİZ’

Kaya devamla sözlerine şu şekilde devam etti: ” Tekerlekli sandalyede bir vekili, bir insanı ayaklar altında düşünerek kasten yere attınız. İçinizde zerre kadar insanlık kaldıysa düşünün ve sorgulayın. Kimin adına bu kadar kötü olduk deyin. Kötülüğün, zararın neresinden dönerseniz kardır. Halkın iradesi her şeyin üstündedir. Halk getirmesini bildiği gibi götürmesini de bilir. Biz burada halkın dayanışmasını ortaya koyuyoruz, bizi bölemeyeceksiniz.”

‘HALKIN İRADESİDİR’

Konuşmaların ardından basın metnini okuyan Devrimci Parti Merkez Yönetim Kurulu üyesi Seher Beytaş, Piroğlu’na yapılan saldırının nefret göstergesi olduğunu belirterek, iktidarın kaybedecek olma korkusuyla, HDP’ye ve halklara saldırdıklarını kaydetti. “Piroğlu halkın iradesidir” diyen Beytaş, Piroğlu’na ve basın açıklaması yapan halklara yapılan saldırının hesabını soracaklarını söyledi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)