DBP Batman’da il örgütü kuruyor

DBP Batman’da il örgütü kuruyor
Yayınlama: 25.06.2022

 BATMAN – DBP,  Batman’da il örgütü kurma çalışmalarını yaptığı açıklamayla duyurdu. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Örgütü kurulma çalışmaları, kente oluşturulan DBP İl Yönetimi Atama Komisyonu tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü binasında yapılan açıklamaya, komisyon üyelerinin yanı sıra DBP Parti Meclis (PM) Üyesi Nurten Üzümcü ve HDP’liler katıldı. 

DBP PM üyesi Nurten Üzümcü, partilerine dönük baskı ve tutuklamalara karşı örgütlenerek ve çoğalarak cevap olacaklarını aktardı. Üzümcü, “Bu kapsamda, sadece 4 büyükşehir de var olan il örgütümüzü,  diğer kentlerde de kuruyoruz. Bu amaçla Batman’da çalışma yürütüyoruz. Burada İl Örgütü kuruyoruz” dedi. 

Ardından basın metnini okuyan komisyon üyesi Ferhan Yılmaz, geçtikleri haftada yaptıkları halk toplantıları sonucunda komisyon kurduklarını ve oluşturulan komisyon ile birlikte DBP Batman İl Örgütü kurmak için yoğun çalışma sürecine girdiklerini aktardı.  Yılmaz, “Sürecin ruhuna cevap olacak bir yönetim kurmak için oluşan komisyon Batman genelinde kongre süreciyle birlikte ev ev, sokak sokak, partimize gönül vermiş herkese ulaşmayı hedefleyerek; yeni yönetimimiz oluşturulacaktır” dedi.  

‘MÜCADELEYİ YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ’

Yılmaz, oluşturulacak Batman DBP yönetiminde yer almak isteyenleri kendilerine başvurmaya çağırarak,  “Tüm Batman halkını tecride karşı özgürlüğü, savaşa karşı barışı savunmak, demokratik kadın özgürlükçü toplumu inşa etmek için ‘Örgütlü toplumla özgür yaşama doğru”  şiarıyla gerçekleştireceğimiz kongremize, partimize sahip çıkarak direnişi ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” diye ifade etti.  

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.