DBP Eş Genel Başkanı Bayındır Batman’da konuştu: “KDP ihanet içerisindedir”

DBP Eş Genel Başkanı Bayındır Batman’da konuştu: “KDP ihanet içerisindedir”
Yayınlama: 12.12.2021

Batman’da tecride karşı yapılan halk buluşmasında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, ““KDP bugün ihanet içerisindedir. Kürt halkına karşı kullandığı bu ihanet hançerini her gün bu halkın sırtına saplıyor” dedi.

Batman’da “Örgütlenelim, faşizmi yenelim, tecridi kıralım” şiarıyla halk buluşması gerçekleştirildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Eş Genel Başkan yardımcıları Tayip Temel ve Özlem Gündüz ile HDP Batman milletvekilleri Necdet İpekyüz ve Mehmet Rüştü Tiryaki ile Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi buluşmaya katıldı.

Kentte bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirilen buluşmada, Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Garibe Gezer ile tutuklu Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk’un fotoğrafları salona asıldı.

BAYINDIR: ZAFER YAKIN

Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Kürt halkı faşizme karşı yürüttüğü mücadelede zorlu aşamayı geride bırakıp, zafere yakın bir noktaya geldi” dedi.

Bayındır, “Bu özgürlük yürüyüşümüzün önünü kesmek isteyenler çok yönlü bir saldırı planlıyor. Bunların çoğunu hayata geçirdi. Bu planlar her seferinde halkın direnişine çarpıyor. Ancak tekrardan saldırıyorlar. Kürt halkı ve dostlarına dönük saldırı gerçekleştiren iktidar 4 parça Kürdistan’da saldırılarını artırarak devam ettiriyor. 2023 yıllında Kürt halkının mücadelesini yenilgiye uğratma uğraşında oldukları için süre daraldıkça saldırılarını yoğunlaştırıyorlar. Ancak nafile” dedi.

TECRİDE TEPKİ

“Kirli siyasette ısrar eden AKP-MHP zihniyeti yenilgiye mahkumdur” diyen Bayındır, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecride dikkat çekti. Bayındır, “Yaşanan sorunların çözümü Öcalan’dır. Yüz yıllık sorunun çözümü için acil bir şekilde tecrit kaldırılmalı. Tecridin kaldırılması için 4 parça Kürdistan ile dünyanın birçok yerinde mücadele yürütülüyor. Bu mücadelenin sonucunda Öcalan üzerinde devam eden tecridin kaldırılması gerekiyor. Bunun için verilen mücadeleye herkes kendini katmalı” çağrısı yaptı. Bu sırada Bayındır’ın sözünün sık sık alkış ve zılgıtlarla kesilmesi dikkati çekti.

ULUSAL BİRLİK

Bayındır, ülkedeki sorunların HDP’nin önerdiği “Demokrasi İttifakı” ile çözüme kavuşabileceğini söyledi. Bayındır, “Kendine muhalif diyen bazı partiler Kürt halkının kitlesini kendilerine çekme uğraşında. Ancak boşuna bir çaba içerisindeler. Bu halkın partisine ve değerlerine bağlılığı büyüktür” dedi. Kürtler arası ulusal birliğin önemine de değinen Bayındır, “KDP bugün ihanet içerisindedir. Kürt halkına karşı kullandığı bu ihanet hançerini her gün bu halkın sırtına saplıyor. Biz bir kez daha söylüyoruz gelin bu yanlıştan vazgeçin. Kürtlerin birliği Kürt halkının özgürlüğü demektir. Başur halkı ulusal birliğini oluşturmuş durumda. Tek talepleri var o da birlik. Bunu göremeyen KDP, Başur halkına karşı bir ihanet içerisinde” ifadelerini kullandı.

Bayındır’ın konuşmasının ardından buluşma basına kapalı devam etti. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.