DEDAŞ’tan bin haneye para cezası

DEDAŞ’tan bin haneye para cezası
Yayınlama: 18.04.2022

DİYARBAKIR – Diyarbakır’da 18 mahallede bine yakın haneye “kaçak elektrik” kullandıkları gerekçesiyle milyonlarca TL para cezası kesildi.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri, jandarma kontrolünde Diyarbakır’ın Hazro ilçesine bağlı 18 mahallede, “kaçak elektrik” kullanıldığı gerekçesiyle bine yakın aileye 7 bin ile 25 bin TL arasında para cezası kesti. “Kaçak elektrik” kullanımı gerekçesiyle Reşik, Gomê Indarê (Gözlü), Dersil (Düzevleri), Kekan (Gedikalan), Gomé Demirbeg (Evincik), Xicikan (Sarı Çonak), Dedaş, Gomê Emo (Uzunçay), Gomê Emrexê (Çökeksu), Gomanê Şêx Sabê (Kuşdamı), Dercal (Tavşan Tepe), Kufercin (Varınca), Baheşîm (Kartallı), Zuxur (Uzunnargıt) Bahişmê (Kırıkkaşık), Barbuş (Yazgı), Qubik (Bağ Yurdu) ve Gamê Heci Derviş (İnce Kavak) mahallelerinde bine yakın haneye, milyonlarca TL para cezası kesildiği belirtildi. Mahallelerde yaklaşık bir haftadır süren kontrollerin ardından köylülere kesilen para cezaları DEDAŞ tarafından SMS (mesaj) yoluyla bildirildi.

PARA CEZASI

Hazro’nun Barbuş Mahallesi’nde kendisine para cezası kesilen Adil Musaoğlu, “Köydeki 140 haneden 70’ine dudak uçuklatan para cezaları kesildi. Bizim köyde her eve 10 ila 20 bin arası para cezası kesildi. O parayı ödemeye kimsenin gücü yetmez” dedi.

KÖYLÜLER TEPKİ GÖSTERDİ

Kekan Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Yetişkin ise, iki gün önce DEDAŞ ekiplerinin, jandarma ile birlikte geldiklerini ifade ederek, “Köyümüz 35 haneden oluşuyor ve 6 eve para cezası kesildi. Her eve 12 ila 15 bin TL arası para cezası kesildi. Köylüler, DEDAŞ ekiplerine tepki gösterdi. Köy halkı ve DEDAŞ ekipleri arasında çıkan tartışmanın ardından ekipler ve jandarma köyü terk etti” diye belirtti.

‘BU CEZALARI ÖDEYEMEYİZ’

Gomê Emrexê’de yaşayan Engin Tekin, şunları anlattı: “Köy 120 haneden oluşuyor. Hemen hemen bütün köye fahiş fiyatlarla ceza kesildi. Sabahın erken saatlerinde 8-9 zırhlı araç ve jandarmalar ile köye gelip her eve ceza kestiler, sonra SMS ile bizlere gönderildi. Her zaman faturalarımızı ödüyoruz, fakat ona rağmen benim kendi evime 17 bin TL para cezası kestiler. Biz bu verilen para cezalarını ödeyemeyiz, öyle bir durumumuz yok.”

Qubik’de yaşayan Alihan Kuşlu da, köyde birçok eve 9-12 bin TL arasında para cezası kesildiğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.