DEM Parti Batman İl Örgütü: Eşbaşkanlık mor çizgimizdir

DEM Parti Batman İl Örgütü: Eşbaşkanlık mor çizgimizdir
Yayınlama: 16.03.2024

Basın ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelen DEM Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, “Eşbaşkanlık bizim için mor çizgidir” derken, Batman Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük de, kadın özgürlükçü paradigma mücadelesini yükselteceklerini belirtti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman İl Örgütü kentte bulunan Sivil Toplum Örgütleri ve gazeteciler ile kentteki bir otelde bir araya geldi.  DEM Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki,  Batman Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük, DEM Parti Batman İl Örgütü Eşbaşkanları Songül Korkmaz ile Mustafa Mesut Tekik katıldı.

 Burada konuşan DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, “Batman gibi nüfusu 500 binin üzerinde olan bir kente ve o kentin en iddialı siyasi partisinin, belediyeyi kazanması neredeyse yüzde yüz olarak bakılan bir siyasi partinin adayını değiştirmesinin haber değeri var. Buna bir değer atfettiğimizi buradaki herkesin bilmesini istiyoruz. Ama biz bu süreci kalpleri kırarak değil ikna ederek, bu süreci yöneteceğiz” dedi.

Parti kadrolarının da bu süreçte yıprandığına dikkat çeken Tiryaki, “Eşbaşkanlık sistemine karşı olan bir kesim var. Yoksa parti içerisinde herhangi bir tartışmanın olmadığını herkes biliyor. Şimdi diğer siyasi partiler, bu kentte herhangi bir kazanma umutları olmadıkları için bunun üzerinden nemalanmaya çalıştılar. Biz bundan yararlanabilir miyiz? Biz bunun üzerinden oylarımızı artırabilir miyiz? diye bir hesap içerisine girdiler. Buradan onlara bir şey çıkmaz. Boşuna uğraşmasınlar” yanıtını verdi.

‘EŞBAŞKANLIK MOR ÇİZGİMİZ’

“Eşbaşkanlık bizim için mor çizgidir” diyen Tiryaki, “Asla taviz vermeyeceğimiz bir çizgidir.  Kadınların, özgürlük mücadelesine karşı olanlar, kadınların gerçekten yaşamın içerisinde eşit olmasına karşı olanlar bunu değil de bizim eşbaşkanlık sistemimizi tartışıyorlar.  Aslında tartıştıkları kadınların özgürlüğü aslında tartıştıkları kadınların eşitliği ve bağımsız bir birey olarak yaşamın içerisinde yer alması. Ama bunu açıkça söyleyemedikleri için bizim eşbaşkanlık sisteminize saldırıyorlar.  Son güne kadar bu sorunu çözmek için olağanüstü bir çaba sarf etmiştik. Biz yolumuza net bir şekilde devam edeceğiz. Adayımızla bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Halkımızda seferberlik ruhu ile kendisini katmaya çağırıyoruz. Kürt halkını özgürlük ve eşitlik mücadelesini bütün insanı haklarını kazanana kadar mücadelemiz sürecek” ifadelerini kullandı.

KADIN ÖZGÜRLÜKÇÜ PARADİGMA

Batman Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük, kadın özgürlükçü paradigma mücadelesini yükselteceklerini belirtti. “Kadınların sorunu sadece tek başına kadına ait sorun değil, aslında toplumun sorunudur” diyen Sönük, “Bu güne kadar bütün mahallelerde toplantılara katıldım. Kadınların en çok yakındığı sorun uyuşturucu sorunudur. Bütün mahallelerde bu soru bize sorulur, genç nüfusu fazla ama istihdamı yok. Kayyımların yaptığı tahribatları da ortadan kaldıracağız. Bütün çalışmalarımız şeffaf olacak. İsteyen toplantılarımıza katılacak.  Projelerimiz var, ama burada projeleri açıklamak için toplanmadık. Taleplerinizi almak için toplandık.  Projelerimizi önümüzdeki günlerde bir lansman ile kamuoyu ile paylaşacağız. Biz Batman halkı için projeler yapacağız,  bunu için çalışmalarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

DEM Parti Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz ise seçimden büyük bir oy oranı ile çıkıp tüm saldırılara cevap olacaklarını belirtti.

‘BİZİ DEMORALİZE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR’

DEM Parti  Batman İl Örgütü Eşbaşkanı Mustafa  Mesut Tekik, saldırılara karşı dayanışmayı büyüterek çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. “AKP  ve MHP faşist iktidarı özgürlük ve eşitlik anlayışını Batman’dan başlatmak üzere bitirmeye çalıştılar. Binleri bulan trol ordusuyla, iletişim araçlarıyla, psikolojik savaş aygıtının tüm enstrümanlarıyla bizi demoralize etmeye çalıştılar. Toplumsallığımızı ve birliğimizi bozmaya çalıştılar. Buna rağmen binden fazla arkadaşımız büyük bir emek veriyor. Bunu belirtmiş olalım. Kendi siyasal varoluşlarını bizim üzerimizden gerçekleştirmeye çalışanlara DEM Parti olarak prim vermeyeceğiz ve muhatap almayacağız. Bizden hafızamızı resetlememizi isteyenler çok beklerler. Bizim 30 yıl önceki acılarımızı unutmamızı beklemesinler”  şeklinde konuştu.