DEM Parti: HÜDA Par’lı Ramanlı’nın ileri sürdüğü ifadeler iftiradır

DEM Parti: HÜDA Par’lı Ramanlı’nın ileri sürdüğü ifadeler iftiradır
Yayınlama: 16.03.2024

Hür Dava Partili Serkan Ramanlı’nın DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan hakkında ileri sürdüğü “aile dostumuzdur” sözlerini reddeden DEM Parti, “Bir siyasi proje olarak yeniden sahaya sürülen bu karanlık yapının geçmişi ve bugünü halkımız tarafından çok iyi bilmektedir” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hür Dava Partisi milletvekili ve Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı’nın DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan hakkında ileri sürdüğü “aile dostumuzdur” sözlerine dair yazılı açıklama yaptı. Açıklamada ileri sürülen iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

‘KÜRT HALKINA KARŞI SUÇ İŞLEYENLERİN YORUMLARINI REDDEDİYORUZ’

Konuya ilişkin DEM Parti Basın Bürosu tarafından paylaşılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “90’lı yıllarda Kürt halkına karşı işlenen ağır suçların failli, bugün de AKP-MHP iktidarının suç ortağı olan çevreler şimdi de yalan ve iftiralarla toplumun kafasını karıştırmaya çalışıyor. Kontra güçlerin avukatlığını yapanların partimiz hakkında yaptığı yorum ve değerlendirmeleri reddediyoruz. Halkımızın büyük emekler ve ödediği bedellerle var olmuş partimize rota çizmek, akıl vermek hiç kimsenin, hele hele suç çevrelerinin haddi değildir. Partimizin ilkeleri çerçevesinde kendi kurullarında verdiği kararlar, partimizi ve partimize gönül vermiş milyonları ilgilendirir.

AİLE DOSTUMUZDUR’SÖZLERİ GERÇEĞİ YANSITMAMAKTA

Dezenformasyon, algı yaratma ve çarpıtma merkezi olarak faaliyet gösteren bu yapının bir temsilcisinin Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan hakkında ileri sürdüğü “aile dostumuzdur” sözleri hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır, iftiradır.

BİR SİYASİ PROJE OLARAK SAHAYA SÜRÜLEN BU KARANLIK YAPI…

Bir siyasi proje olarak yeniden sahaya sürülen bu karanlık yapının geçmişi ve bugünü halkımız tarafından çok iyi bilmektedir. Halka karşı işledikleri suçları bugün de siyasi projeleriyle sürdürenlerin şirin gözükme çabaları nafiledir. Bu çevrelerin halen yoldaşlarımızın rehin tutulduğu Kobanî Kumpas Davasının ortaklarından olduklarını da unutmuş değiliz. Partimiz ve Kürt halkı ‘makul’ ve ‘meşru’ bir ambalajla tekrar aktif hale getirilmeye çalışılan bu yapıya asla prim vermemiştir, vermeyecektir. Kürt halkının mücadelesi, geçmişte bu karanlık yapıların her türlü saldırısına rağmen gelişip bugünlere gelmiştir ve bundan sonra da aynı kararlılıkla büyüyecektir.”