Demirtaş’ın da bir an önce serbest bırakılması gerekiyor

Demirtaş’ın da bir an önce serbest bırakılması gerekiyor
Yayınlama: 07.07.2021

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin derhal iade edilmesi ve diğer HDP’lilerin de serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. 

Beştaş, dokunulmazlığı kaldırılan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında verdiği “hak ihlali” kararını yerel mahkemeye dün iletmesinin ardından akşam saatlerinde tahliye edilmesiyle ilgili şunları dile getirdi:

‘GERGERLİOĞLU’NUN VEKİLLİĞİNİN DERHAL İADE EDİLMESİ GEREKİR’

“Gergerlioğlu’nun vekilliğinin derhal iade edilmesi gerekiyor. Bize göre tabii ki her zaman vekildi, bugün de vekil, cezaevindeyken de vekilliği devam ediyordu. Ancak resmi olarak usül açısından bir an önce bu okumanın yapılması gerekiyor.

Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın da haksız ve hukuka aykırı bir kararlarla vekillikleri düşürülmüştü ve şu anda Farisoğulları Diyarbakır, Güven ise Elazığ cezaevinde tutuluyor.

‘DEMİRTAŞ’IN DA BİR AN ÖNCE SERBEST BIRAKILMASI GEREKİR’

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararında derhal serbest bırakılması gerektiği yönündeki karar da dikkate alınmadı bugüne kadar. Kendisinin de bir an önce serbest bırakılması gerekiyor.

Tabii ki cezaevlerinde rehin tutulan diğer bütün arkadaşlarımızın bu karar kapsamında ve ışığında hepsinin tutukluluğunun ve hükümlülüğün tamamen siyasi kumpasın neticeleri olduğunu bu vesileyle ifade etmek istiyorum.” 

HDP’NİN ABD ZİYARETİ

Beştaş, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan ve Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Hişyar Özsoy ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’ne düzenledikleri ziyaret hakkında da “Washington’da hem resmi görüşmelerimiz oldu hem de orada bulunan birçok düşünce kuruluşuyla fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

“A Haber’in ya da diğer yandaş medyanın bir haftadır garip bir şekilde sanki biz gizli saklı, bir şeyler kaçırıyormuşuz gibi ABD’ye gitmişiz tarzında servis ettiği haberleri gülümseyerek izledim” diyen Danış Beştaş, şöyle devam etti:

“HDP’ye yönelik kapatma davası, kriminalize edilmeye çalışılması ve dışlanması da büyük bir tepkiyle karşılanıyor. Bu zaten birçok uluslararası kurumun ve mekanizmanın raporlarında da yer alıyor.

‘DÖRT PARTİ DAHA ÖNCE GİTTİ, DAVET EDİLMEDİK’

“Gidişimizi kendimizi duyurduk. Bizden hemen önce, tamamen tesadüf, dört parti AKP, MHP, CHP ve İYİ Parti Washington’daydı. Biz gittiğimizde bunu orada öğrendik.

Yani Washington’daki görüşmelerimizde bu dört partiden oluşan heyete sorulan soruları orada öğrendik. Dışişleri Komisyon Başkanı bize bu geziyle hiçbir şekilde partimizle bir paylaşımda bulunmadı.

Bu ziyaretin olacağını, Dış İlişkiler Komisyonu adına gidileceğini bize söylemediler. Resmi bir davet gelmedi. Bizim Dış İlişkiler Komisyonunda üç vekilimizle temsil edildiğimizi de söylemek isterim, üç vekilimiz var orada.

Bizim dışımızda kapalı ya da gizli dört parti çıkmışlar Washington’a gitmişler. Üstelik biz üçüncü büyük partiyiz, ikinci büyük muhalefet partisiyiz.

Temsil ettiğimiz vatandaşlar adına soruyorum, HDP’yi neden dışarıda bıraktınız? Böyle bir yetkiniz, böyle bir hakkınız, böyle bir haddiniz de olamaz. Biz orada üç vekille temsil ediliyoruz ve en kısa sürede bunu ilgili mercilere soracağız.”

‘ARTIK İNSANLAR AKŞAM PAZARINA GİDEMİYOR, ÇÖPTEN GEÇİNİYORLAR’

Beştaş, Emine Erdoğan’ın halka yaptığı “Porsiyonlarımızı küçültelim” önerisi hakkında “Ejder meyveleriyle beslenenler halka ‘Porsiyon küçültün’ diyor. alkın kursağından geçenlerden hiçbir şekilde haberi yok. Halka kuru ekmeği ve bir çayı reva gören AKP’liler var. Geçmişte bunu söylediler. Artık akşam pazarına gidemiyor insanlar, çöpten geçiniyorlar” dedi ve şunları söyledi:

“Kayısı 20-22 lira, kırmızı erik 20 liranın üzerinde. Fiyatlar çok uçuk. Halkın rüyasında göreceği meyveler ejder değil, kayısı oldu.

Yazlık sarayda, 50 bin ağacın kesildiği yerleşkede yok yok gerçekten. Halkın olan o güzelim koy, sadece bir tek ailenin emrine amade. Neymiş? İtibardan tasarruf edilemezmiş!

İtibardan tasarruf edilmez ama bir bebeğin mamasından, bir çocuğun eğitiminden, bir emekçinin ekmeğinden zorla tasarruf ettiriyorlar, buna halk gereken cevabı sandıkta verecek.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.