Demirtaş’tan ‘helal etmiyorum’ tweeti: 100 bin insanın ölümünden sorumlusun hala aday olmayı düşünüyorsun

Demirtaş’tan ‘helal etmiyorum’ tweeti: 100 bin insanın ölümünden sorumlusun hala aday olmayı düşünüyorsun
Yayınlama: 27.02.2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘helallik’ istemesi üzerine Selahattin Demirtaş, ‘helal etmiyorum’ tweeti attı. Demirtaş, “100 bin insanın ölümünden sorumlusun ve bırak istifa etmeyi, halen aday olmayı düşünüyorsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen Adıyaman’da ‘helallik’ istedi. Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

“Ben sana helal olsun (!) diyorum Erdoğan” diyen Demirtaş, Erdoğan’ın 100 bin kişinin ölümünden sorumlu olduğu halde istifa etmek yerine hala aday olmayı düşündüğünü belirterek “Ben sana helal olsun (!) diyorum Erdoğan” dedi.

Demirtaş’ın paylaşımı şöyle:

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6 Şubat’ta meydana gelen Maraş merkezli depremlerin en çok etkilediği yerlerden olan Adıyaman’da yaptığı açıklamada helallik istemişti.

Erdoğan şöyle konuşmuştu:

“Hamdolsun Adıyaman çok değişti. Dünyada eşi benzeri görülmedik şekilde yaşadığımız güçlü depremlerin en çok etkilediği şehirlerden biri Adıyaman’dır. Maalesef ilk birkaç gün Adıyaman’da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Sizden helallik istiyoruz. Her şeyin farkındayız. Gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”