Demirtaş’tan ‘seccade tartışması’na Kur’anlı yanıt

Demirtaş’tan ‘seccade tartışması’na Kur’anlı yanıt
Yayınlama: 01.04.2023

Kemal Kılıçdaroğlu’nun seccadeye bastığı görüntülerle ilgili Selahattin Demirtaş da konuştu. Erdoğan’ın elinde Kur’an olan miting fotoğraflarını paylaşıp sordu: Oy uğruna Kur’an-ı pazarlamaya çalışmak mı yoksa seccadeye yanlışlıkla basmak mı günah?

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun secceye bastığı görüntüler üzerine başlayan tartışmaya Edirne’de tutuklu olan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önceki seçim mitinglerinde Kur’an’ı kullandığı görüntüleri paylaşan Demirtaş “Milletin parasını çalmak mı, oy uğruna Kur’an-ı Kerim’i pazarlamaya çalışmak mı yoksa seccadeye yanlışlıkla basmak mı günah?” diye sordu.

Tartılmalarla ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum.” demişti.