Demirtaş’tan ziyarete gelen Erkan Baş’a not: Mücadeleyi büyütelim

Demirtaş’tan ziyarete gelen Erkan Baş’a not: Mücadeleyi büyütelim
Yayınlama: 24.04.2023

Selahattin Demirtaş’ı ziyaret eden TİP lideri Erkan Baş, Demirtaş’tan bir de mesaj getirdi. Demirtaş’ın mesajında bir kez daha “Beraberce mücadeleyi büyütme” vurgusu vardı.

 Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti.

Ziyareti sosyal medya hesabından duyuran Baş, “Seçim çalışmalarımız arasında sevgili dostumuz Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ettim. Herkese, hepimize sevgileri, selamları ve başarı dilekleriyle birlikte ekteki mesajı iletti” notuyla Selahattin Demirtaş’ın yazılı mesajını da paylaştı.

Demirtaş’ın mesajı şöyle:

‘OLMASI GEREKEN OMUZ OMUZA MÜCADELE’

“Sevgili Erkan Baş’ın ziyareti vesilesiyle, Türkiye İşçi Partili tüm yoldaşlarıma, kıymetli aday arkadaşlara selam ve sevgilerimi iletiyorum. Dışarda olsaydım Yeşil Sol Parti mitingine Erkan’la beraber giderdik. Bu durumda Erkan yoldaşım Aydın’a benim selamlarımı götürecek ve mitinge katılacak. Ben de TİP’in mitinglerine katılır ve yoldaşça omuz omuza, kol kola mücadeleyi büyütürdük.

Olması gereken budur, ötesi yoldaşlığa zarar verir. Tüm arkadaşlarımızdan beklentimiz bu hukuka uygun davranarak beraberce mücadeleyi büyütmeleridir.

Herkese selamla, özlemle…

Başarı dileklerimle…”

‘ESAS OLAN YOLDAŞLIK’ VURGUSU

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda bulunan TİP, bazı şehirlerde kendi logo ve adaylarıyla, bazı şehirlerdeyse Yeşil Sol Parti listelerinden girme kararı almıştı. TİP’in bu kararının tartışma yaratmasının ardından Demirtaş, “birlik ve yoldaşlık” vurgusu yapmış, TİP’in bazı illerde aday çıkarmasıyla ilgili tartışmaya dair, “Yıpratıcı tartışmalara artık bir son verilmesi gerekir” diyen Demirtaş, bazı kritik bölgelerde karşılıklı aday çekme çağrısında bulunmuştu.