‘Demokrasi’ yürüyüşçülerine yol boyu destek

‘Demokrasi’ yürüyüşçülerine yol boyu destek
Yayınlama: 17.06.2020

Bitlis’e doğru yola çıkan “demokrasi” yürüyüşçüleri, yol boyunca yurttaşlar tarafından alkış, zılgıt ve sloganlarla coşkulu bir şekilde karşılandı.  

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Ankara’ya başlattığı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü”nün Hakkari kolu, Van’ın ardından Bitlis’e doğru hareket etti.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran ve çok sayıda milletvekilinin de aralarında bulunduğu yürüyüş kitlesi, yol boyunca yurttaşların ilgisiyle karşılandı. Araç sürücüleri korna çalarak, kimi yurttaşlar ise evlerinin balkonundan çıkarak yürüyüşçülerin bulunduğu araç konvoyunu karşıladı. 

 Bitlis’in Tatvan yakınlarında mola veren yürüyüşçüler, mola yerinde bir süre ezgiler eşliğinde halaya durdu. Coşkunun hakim olduğu yerde renkli görüntüler ortaya çıktı. Yürüyüşçüler, daha sonra araçlarla Tatvan merkeze doğru hareket etti. Kentte polis ablukası dikkati çekti. Buna rağmen yurttaşlar zafer işaretleri ve sloganlarla konvoyu karşıladı.  

TATVAN’DA BULUŞMA 

Sonrasında HDP İlçe Örgütü binasında yurttaşlarla bir araya gelindi. Burada kısa bir konuşma yapan HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, yürüyüşlerinin amacının özgürlük, Kürt sorunun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleştirilmesine dönük olduğunu vurguladı. Her yerde halkla buluşmalarının engellenmek istendiğine dikkati çeken Taşdemir, “Ancak Bitlis halkının gönlünün bizle olduğunu biliyoruz. Direnerek kazanacağız” dedi.  Yurttaşlar, buluşmada sık sık “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.  Buradaki buluşmanın ardından yürüyüşçülerin bulunduğu konvoy Bitlis merkeze doğru hareket etti. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.