Demokrasi yürüyüşünün Edirne koluna polis müdahalesi

Demokrasi yürüyüşünün Edirne koluna polis müdahalesi
Yayınlama: 15.06.2020

Ankara’ya başlatacakları “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” için Edirne’ye hareket etmek üzere Silivri’de toplanan HDP’lilere polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HDP’nin Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya başlatacağı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” için partililer Edirne’ye gitmek üzere hareket noktası olarak belirlenen İstanbul’un Silivri ilçesinde bulunan Silivri Alışveriş Merkezi önünde toplanmaya başladı. Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın öncülüğünde buradan saat 12.00’de hareket edilmesi öncesinde alışveriş merkezi önünde toplanmaya başlayan partililer, polis müdahalesiyle karşılaştı.

Polis, aralarında HDP’li vekillerin de bulunduğu partililere müdahale etti. Yapılan müdahale sonucunda 9 partilinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İKİNCİ MÜDAHALE

Gerginliğe yol açan bu müdahalenin ardından aralarında milletvekilleri Tuma Çelik ve Musa Piroğlu’nun bulunduğu partililer, yeniden uzaklaştırıldıkları alışveriş merkezi önüne geçmek istedi. Ancak kurulan polis barikatıyla geçişler engellenmeye devam edildi. Polis barikatına rağmen alışveriş merkezi önüne girmekte ısrar eden HDP’liler ikinci kez polis müdahalesiyle karşılaştı.

‘DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ’

Müdahale sırasında partililerin üzerine biber gazı sıkılıp, plastik mermiler de kullanıldı. İkinci müdahalede de yine gözaltına alınanlar oldu. Polisin müdahalesine tepki gösteren HDP’liler, bu tepkilerini “Direne direne kazanacağız” sloganı atarak, göstermeye başladı.

Silivri’deki toplanma alanına HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, HDP’li milletvekilleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri geldi. Buldan’ın burada yapacağı açıklama sonrası partililerin Edirne’ye doğru hareket etmesi bekleniyor.

EDİRNE POLİS ABLUKASINDA

Yürüyüşün başlatılacağı Edirne kenti ise polis ablukası altında. Edirne Valiliği’nin HDP’nin yürüyüşü dolayısıyla iki gün önce aldığı karar doğrultusunda kente girişler sınırlandırıldı. Kentin giriş noktalarına konuşlandırılan polis ekipleri, gelen araçları kontrol ederek, girişlerine izin veriyor. Kent merkezindeki birçok noktaya da yine polisler konuşlandırıldı. HDP İl Örgütü binasının önü ve çevresi de sabah saatlerinden bu yana polis ablukası altında tutuluyor.

HDP’nin engelleme girişimlerine sahne olan Edirne kolundaki yürüyüşün, Eş Genel Başkan Pervin Buldan, milletvekilleri, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) ve yöneticilerin katılımıyla saat 13.00’de Edirne F Tipi Cezaevi önünde yapılacak açıklamayla başlatılması planlanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.