Derik’te bir mahalle koronavirüs karantinasına alındı

Derik’te bir mahalle koronavirüs karantinasına alındı
Yayınlama: 27.03.2020

Derik’e bağlı Derinsu (Buxur) kırsal mahallesi İstanbul’dan misafir olarak gelen bir kişinin Koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine karantina altına alındı.

Mardin’in Derik ilçesine bağlı Derinsu (Buxur) Mahallesi koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alındı. Cami hoparlöründen mahalle sakinlerine sokağa çıkmamaları çağrısı yapılırken, mahallenin 14 gün boyunca karantina altında tutulacağı belirtildi. Mahallenin karantina altına alınmasının ardından mahallede yaşayanların kimlik bilgileri Jandarma tarafından alınarak, mahalleden çıkmamaları istendi.

İSTANBUL’DAN GELEN KİŞİ POZİTİF ÇIKTI

Mahallenin karantina altına alınmasının nedeninin ise, İstanbul’dan geçtiğimiz gün yakınlarını ziyaret etmek için gelen M.E.D.’nin (57) testi sonucunun pozitif çıkması olduğu öğrenildi. İstanbul’dan gelen M.E.D. bir süre önce rahatsızlanması üzerine Derik Devlet Hastanesi’nde karantina altına alındı.

KARDEŞİ SAĞLIKÇILARI REDDETTİ

M.E.D.’nin yapılan Covid-19 testi pozitif çıkarken, mahalleye giden sağlık ekipleri M.E.D’nin kardeşi K.D.’yi de hastaneye kaldırmak istedi. Ancak K.D. sağlıkçıların çabasına rağmen ambulansa binmeyi reddetti. Bunun üzerine sağlıkçılar mahalleden çıkarken, K.D.’nin evinden çıkmaması için önlem alındı.

Ayrıca jandarma eşliğinde mahalleye giden sağlık ekipleri, M.E.D. ile temas kurmuş olma ihtimaline karşı mahalle sakinlerinden test için örnek aldı. Mahallede dezenfekte çalışmaları yapılarak, maske ve eldiven ile dezenfekte malzemeleri dağıtıldı.

GİRİŞ KONTROL ALTINA ALINDI

Mahalle muhtarı Orhan Erol, cami hoparlöründen saat başı anons yaptırdıklarını belirtirken, mahallenin sadece giriş çıkışının kontrol altında olduğunu belirtti. Yaşananlar nedeniyle mahalle sakinlerinin kaygılı olduğunu dile getiren Erol, 14 gün boyunca mahallenin karantina altında tutulacağını ancak mahalleye bağlı 4 mezrada ise herhangi bir sorun olmadığını ifade etti. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.