Devlet Hastanesi’nin acil servisinde ateş açıldı

Devlet Hastanesi’nin acil servisinde ateş açıldı
Yayınlama: 31.07.2023

Adana’da silahla yaralanan bir çocuğun yakınları ve hasımları arasında Yüreğir Devlet Hastanesi’nin acil servisinde silahlı kavga çıktı. Ateş açılması üzerine sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi. Sağlık Sen, sağlıkta şiddeti protesto etti.

Adana’da silahla vurulan bir çocuk dün gece saat 01.00 sıralarında ambulansla Yüreğir Devlet Hastanesi’nin acil servisine getirildi. Yaralı çocuğa ilk müdahale yapıldığı sırada hasta yakınları ve hasımları arasında tartışma çıktı. Tartışma silahlı kavgaya dönüştü ve hastane içerisinde silahla ateş açıldı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI KENDİLERİNİ ODAYA KİLİTLEDİ

Acil serviste sağlık çalışanları kendilerini odalarına kilitledi. Polislerin olaya müdahale etmesinin ardından sağlık çalışanları görevlerinin başına döndü.

SAĞLIK SEN’DEN HASTANE ÖNÜNDE PROTESTO

Sağlık Sen Adana Şubesi hastane önünde yaptığı açıklamayla yaşananları kınadı. Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Bu tip olaylar canımızı çok fazla acıtmaktadır. Tüm sağlık çalışanlarımız fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmıştır. Yaşadıkları korku anlatmakla tarif edilemez. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bu olaya karışan kişilerin en ağır cezayı almalarını istiyoruz” dedi.