‘Diktatöre ölüm’ diyen İran ve Rojhilat halkı sokakta

‘Diktatöre ölüm’ diyen İran ve Rojhilat halkı sokakta
Yayınlama: 16.09.2023

Jîna Emînî’nin katledilişinin birinci yılında sokağa çıkan İran halkı, “Diktatöre ölüm” sloganları attı. 

İran’da 16 Eylül 2022’de Gaşt e İrşad devriyeleri tarafından katledilişinin birinci yılında İran halkı sokağa indi. Gün boyu askeri önlemlerin alındığı ülkede Seqiz, Sanandaj, Urmiye ile Belucistan ve Sistan’da halk, sokağa çıkmaya başladı. Rejim hem resmi haber sitelerinden hem de attığı SMS ile halkı sokağa çıkmaması konusunda tehdit etti.

Sanal medyada yayınlanan birçok görüntüde halkın “Bimre diktatör (Diktatöre ölüm)” sloganları attığı görülüyor. Niye Sanandaj’da sokaklar çöp kutularıyla kurulan barikatlarla kapatıldı.

MAHABAT’TA PROTESTOLARA MÜDAHALE 

Edinilen bilgilere göre rejim güçleri Mahabad’ın Bari Shilanan Mahallesi’nde göstericilere saldırdı. Gerçek mermilerin kullanıldığı saldırıda en az bir yurttaş yaralandı.

GÜN BOYU BASKI 

Askerler ve ordu gün boyunca ülkede çok sayıda kişiyi de gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan Arman Sohrabi, Jabar Mahmoudi ve Mohammad Moradinejad’ın kimliği tespit edildi. 

Gün içinde ise Seqiz’li Fardin Jafari, rejim güçleri tarafından kafasından vuruldu. Jafari’nin hastaneye kaldırıldığı ve durumunun ağır olduğu öğrenildi.