Dilovası’nda halk buluşması: DEM Parti kirli zihniyetinize son verecek

Dilovası’nda halk buluşması: DEM Parti kirli zihniyetinize son verecek
Yayınlama: 24.03.2024

 Halk buluşmasında konuşan Dilovası Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı siyasi partilerin, “Dilovası’nda bize oy verin, DEM gelmesin” dediklerini belirterek, “DEM gelecek ve sizin kirli zihniyetinize son verecek” yanıtını verdi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Dilovası ilçesinde halk buluşması ve büro açılışı gerçekleştirdi. Buluşmaya, Kocaeli Büyükşehir Belediye ve ilçe eşbaşkan adaylarının yanı sıra Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk katıldı. Buluşmadan önce DEM Parti bayraklarını taşıyan yüzlerce yurttaş, sahneye kurulan platformdan çalan Kürtçe stranlar eşliğinde halaya durdu.  Belediye adaylarının da içinde bulunduğu konvoylar Dilovası Kent Meydanı’a giriş yaparken burada halkın yoğun coşkusuyla karşılandı.

‘DİLOVASI’NA NE KÖY DENİR, NE KASABA’

Buluşma, Kocaeli ilçe eşbaşkan adaylarının halkı selamlamasıyla başladı. DEM Parti Dilovası İlçe Eşbaşkan Adayı Şevin Coşkun, “Dilovası’na ne köy denir, ne kasaba. Buranın bütün problemleri içler acısı ve buradaki en büyük problemleri sizler yaşıyorsunuz. Sandığa gittiğinizde yaklaşık 40 yıldır sizi yöneten ama aynı zamanda en çok mağdur eden zihniyete ya dur diyeceksiniz ya da sistem partilerine alternatif olan demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmayı, halkçı belediyeciliği savunan DEM Parti’ye oy vereceksiniz” dedi.

‘UTANIN, HALKIN İÇİNE ÇIKACAK YÜZÜNÜZ YOK’ 

Ardından söz alan Dilovası Belediye Eşbaşkan adayı Mustafa Avcı ise, Dilovası’nın mevcut sorunlarına değinerek konuşmasına başladı. Avcı, geçmiş yıllardan bugüne hiçbir yönetimin ilçede herhangi bir hizmet yapmadığını vurguladı. Avcı, “Geçmişten bugüne ‘yapacağız, edeceğiz’ diyenler, yapamazsınız çünkü yapmaya niyetiniz yok. Bugüne kadar kimseyi hedefe koymadık sadece zihniyeti eleştirdik. Burada büyük bir bütçe var ve eğer bu bütçe bu kent için bu halk için harcanmış olsaydı, inanın bugün Dilovası bu halde olmazdı. Utanın, halkın içerisine çıkacak yüzünüz yok. O halde bizi korkuluk olarak gösterip, seçimi kazanmaya çalışmayın” diye belirtti.

21 SORUNA KARŞI, 21 ÇÖZÜM

Avcı, devamında Dilovası’na dair hazırladıkları projeleri tek tek sıraladı. DEM Parti olarak Dilovası’na dönük projelerini “21 Soruna Karşı 21 Çözüm” adlı hazırladıkları afişlerle kapı kapı dolaşarak halka ulaştırdıklarını söyleyen Avcı, “Hazırladığımız projelerle Bütün Dilovası halkı bizim ne yapacağımız çok iyi biliyor. Ama halkımız neyi yapmayacağımızı da çok iyi biliyor. Örneğin hırsızlık yapmayacağımızı çok iyi biliyorlar” ifadelerinde bulundu. 

Avcı’nın ardından DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk konuştu. Öztürk, “Dilovası nüfusunun büyük bir çoğunluğunu Serhad bölgesinden gelen halkımız oluşturuyor. Bunun sebebi nedir sizce? Zenginleşmesi istenilmeyen, karın tokluğuna yaşamaya mahkum edilen yurttaşlarımız yıllar önce bu gibi ekonomik nedenlerle topraklarını bırakıp buraya yerleşmek zorunda kaldı. Sadece ekonomik sebeplerden değil, asimilasyon politikaları da etkili oldu” şeklinde konuştu. Öztürk, seçimlere sayılı günler kala sandığa gidecek ilçe halkına şu çağrıda bulundu, “Seçime gittiğinizde dilimize, kültürümüze düşmanlık edenlere, bizi yok saymaya çalışanlara hayır diyoruz. Sizden ricamız ikna edemediklerimiz varsa onları da ikna edelim” ifadelerini kullandı. 

Buluşmanın hemen ardından Kent Meydanı’nda alkış ve zılgıtlarla büro açılışı gerçekleştirildi.