Diril ailesinin iddianamesi kabul edildi

Diril ailesinin iddianamesi kabul edildi
Yayınlama: 07.02.2022

Kayıp Hürmüz ve ölü bulunan Şimoni Diril’in faillerine dair Şırnak Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan ve mahkeme tarafından reddedilen iddianame, yapılan itiraz sonucu kabul edildi. 

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Mehrî (Kovankaya) köyünde 8 Ocak 2020’de Hurmüz ve Şimoni Diril çifti kayboldu. Şimoni Diril’in cenazesi 70 gün sonra Hezil Çayı’nda bulunurken, Hürmüz Diril’den 7 haber alınamadı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmaya getirilen “gizlilik” kararı, bugüne kadar kaldırılmadı. Devam eden soruşturma kapsamında dosyanın bir numaralı şüphelisi konumunda olan Diril ailesinin akrabaları Epro Diril, “tutuklamaya yeterli şüphe oluştuğu” gerekçesiyle tutuklandı ancak daha sonra serbest bırakıldı. Bugüne kadar 3 defa tutuklanan Epro Diril, şu an cezaevinde bulunuyor.

Kayıp Hürmüz ve ölü bulunan Şimoni Diril’e ilişkin Şırnak Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından reddedildi. Savcılığın itirazı üzerine iddianame, Şırnak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İLK DURUŞMA 19 NİSAN’DA

Buna göre Apro Diril, arkadaşları Behçet Öztunç ve İsmail Yıldız, “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ve “tasarlayarak öldürme” suçundan yargılanacak.

Davanın ilk duruşması, 19 Nisan’da görülecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.