Diyarbakır’da 12 yaşındaki Rüzgar depremde ailesini kurtardı, kendisi vefat etti

Diyarbakır’da 12 yaşındaki Rüzgar depremde ailesini kurtardı, kendisi vefat etti
Yayınlama: 10.02.2023

Diyarbakır’da 12 yaşındaki Rüzgar Taş, depremde ailesini uyandırarak kurtulmalarını sağladı, kendisi ise çöken binanın altında kalarak hayatını kaybetti.

Maraş merkezli, 10 ili etkileyen 2 depremde Diyarbakır’da yıkılan binalardan biri de Taş ailesinin yaşadığı merkez Bağlar ilçesindeki Yoldaş Apartmanı oldu.

Depremin yaşandığı saatte uyanık olan 12 yaşındaki Rüzgar Taş, şiddetli sarsıntıyı hissettiğinde annesi Nebahat, babası Halim Taş ve 2’si kız 6 kardeşini uyandırdı. Rüzgar’ın 5 kardeşi binadan çıkıp, bölgeden uzaklaşmayı başardı. Rüzgar ile annesi, babası ve ablası, çıkmaya çalıştıkları esnada yıkılan binanın altında kaldı.

Rüzgar’ın amcası ve çevredekilerin yardımıyla anne Nebahat ve baba Halim Taş ile abla enkazdan yaralı çıkarıldı, Rüzgar’ın ise cansız bedenine ulaşıldı.

Nebahat Taş, Rüzgar’ın çok akıllı, merhametli, arkadaşlarını seven, arkadaşlarıyla uyumlu, futbol aşığı bir çocuk olduğunu anlatarak, “Rüzgar’ım hepimizi uyandırdı, hepimizi kurtardı ama kendisini kurtaramadı. Oğlum melek oldu” diye konuştu.