Diyarbakır’da ev baskını: Mikail Ekinci jandarma kurşunuyla öldü

Diyarbakır’da ev baskını: Mikail Ekinci jandarma kurşunuyla öldü
Yayınlama: 01.04.2023

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde Mikail Ekinci isimli kişinin, Jandarmanın ‘dur ihtarına’ uymadığını gerekçesiyle vurularak öldürüldüğü belirtildi. Çermik Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Diyarbakır’ın Çermik ilçesine bağlı Aynalı kırsal mahallesinin Gulabaxça mezrasına baskın düzenleyen jandarmanın, hakkında yakalama kararı bulunan 28 yaşındaki Mikail Ekinci’yi dur ihtarına uymadığı iddiasıyla öldürdüğü belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’ndaki habere göre, Edinilen bilgilere göre, çok sayıda jandarma, hakkında yakalama kararı bulunduğu belirtilen Ekinci için ailesinin yaşadığı mezraya baskın düzenledi. Askerler, Ekinci ailesinin evinin kapısını kırarak, aile fertlerine şiddet uyguladı. Baskın sırasında motoruyla kaçmak isterken “dur” ihtarına uymadığı iddia edilen Ekinci ateş edilerek öldürüldü. Ekinci, otopsi işlemlerinin ardından mezradaki mezarlığa defnedildi.

Ekinci hakkındaki yakalama kararının, 12 Mart 2021 tarihinde Ekinci ve Aydın aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan ve bir kişinin vefatıyla sonuçlanan kavgadan kaynaklı olduğu belirtildi. Kavgada, Kamil Ekinci’nin vefat ettiği, Aydın ailesinden ise üç kişinin tutuklandığı aktarıldı. Kavgadan iki ay sonra ise Cemal Aydın’ın bir saldırıda vefat ettiği belirtildi.

‘KALBİNE ATEŞ ETTİLER’

Amida Haber’de yer alan bilgiye göre, Mikail Ekinci’nin amcası Ali Ekinci, yaşanan olaya dair şunları anlattı:

“Sabah saatlerinde jandarmaya bir ihbar yapıldı. Askerlerin geldiğini gören Mikail motosikletle kaçmış.

Kaçarken arkadan sıktılar. Tek kurşunla vuruldu. Direk kalbine ateş açtılar.

Dağlık bir alan değil, isteseydiler canlı yakalayabilirdiler. Bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız.”

Ekinci’nin asker kurşunuyla öldürülmesinin ardından Çermik Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.