Dost takımların karşılaşmasında kazanan Amedspor oldu

Dost takımların karşılaşmasında kazanan Amedspor oldu
Yayınlama: 20.03.2023

Amedspor Batman’da oynanan maçta rakibi Batman Petrolspor’u 0-1 mağlup etti.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta Batman Petrolspor ile Amedsporun karşılaşmasında kazanan Amedspor oldu.

Batman’da dostluk havasında oynanan maçta Amedspor deplasmanda karşılaştığı Batman Petrolspor’u Mehmet Gürkan Öztürk’ün penaltı golüyle 1-0 kazandı. Mücadelenin il yarısında golün çıkmadığı maçta Batman Petrolspor’das Ferdi Konak 57. dakikada kırmızı kart görerek oyundan ihraç edlilirken Amedspor’dan Mehmet Gürkan Öztürk 49. dakikada penaltıdan attığı golle takımına 3 paunı kazandırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig’de mücadele eden Amedspor ligin 26’ıncı haftasında Batman Pertolspor’u mağlup ederken, geriye fair play ile dolu bir maç kaldı. Dün Amed’te Êlih’e gelen Amedspor’u kalabalık bir kitle Bismil girişinde karşıladı Êlih’te ise Amdespor’un konaklandığı otelin önüne gelen spor severler burada takım oyuncularını alkış ve sloganlar eşliğinde karşıladı. Amedspor yönetimi ve oyuncular ise taraftara teşekkürlerini illeti. Saat 14.00’da Batman Yenişehir Stadyumunda oynan maç öncesi her iki takımın oyuncuları taraftarı birlikte selamladı.
 
ÖNEMLİ 3 PUAN
 
Maçın ilk yarısı 0-0 beraberlik ile sonlanırken, ikinci yarıda Batman Petrolspor’dan Ferdi Konak 57’inci dakikada gördüğü ikinci sarının ardından kırmızı kart gördü ve bu dakikadan sonra takımını 10 kişi bıraktı. Maçın ikinci yarısında dakikalar 59’ü gösterdiğinde Mehmet Gürkan Öztürk penaltıdan attığı golle Amedspor’u öne geçirdi..Maçta başka gol olmayınca Amedspor Batman Petrolspor’u 1-0 yenerek önemli 3 puanı aldı.
 
AMEDSPOR LİDERİN 1 PUAN GERİSİNE YERLEŞTİ
 
Puanını 47’ye çıkaran Amedspor, lider Çorumspor’la puan farkını 1’e indirdi. Maç sonrası iki takımın oyuncuları taraftarı birlikte selamlarken, ortaya dayanışma görüntüleri çıktı. Maçı binlerce taraftarın yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, görevden alınarak yerine kayyım Êlih Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Sedef Özdemir de izledi.

Amedspor aldığı 3 puanla puanını 47’ye yükseltirken grupta 3. sırada yer alırken Batman Petrolspor ise 28 puanda kaldı ve grupta 15. sırada yel alıyor.

Amedspor Cumartesi günü kendi evinde Çorumspor ile karşılaşacak. Batman Petrolspor ise İstanbul deplasmanında ligin iddialı takımlarından Esenler Erokspor ile karşılaşacak.