DTK Eş Başkanı Öztürk Batman’da Konuştu: KDP’nin AKP’den farkı yok

DTK Eş Başkanı Öztürk Batman’da Konuştu: KDP’nin AKP’den farkı yok
Yayınlama: 24.02.2022

BATMAN – MEBYA-DER kongresinde konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, KDP’nin cenazelere yaklaşımını eleştirerek, “Bunların AKP’den farkı yok” dedi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) Batman Şubesi’nin 2’nci Olağan Kongresi, kentteki bir düğün salonunda gerçekleşti. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve yurttaş katıldı.

BAŞARAN: ÇÖZÜM ÖCALAN’DA

Kongre divanının oluşturulmasının ardından konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Ortadoğu’daki savaşın dünyanın birçok yerine yayıldığına işaret ederek, “Devletler kendi çıkarları için Kürt halkına ve kazanımlarına saldırmaktan çekinmedi. Kürtlerin yaşam alanları yerle bir edildi. Halen Kürtlerin kazanımları hedefte. Sayın Öcalan’ın Ortadoğu için ortaya koyduğu çözüm önerilerine karşın bir savaş başlatıldı. Çözüm sunan önerileri bu devletler tarafından kabul edilmedi ve ağırlaştırılmış tecrit uygulandı” ifadelerini kullandı. Ortadoğu’ya savaşı dayatanların çıkmazda olduğunu söyleyen Başaran, “Savaşın yakıcı etkisi şuanda bu devletlerin tamamını yakmış durumda. Çözüm Öcalan’ın sunduğu önerileri gündeme alıp buna göre hareket etmek” dedi.

KÜRTLERİN MÜCADELESİ

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise, Kürtlerin üzerinde yaşadıkları coğrafya için büyük bedeller verdiğini söyledi. Öztürk, “Kürtler, köleliği kabul etmediği için direndi ve bedel verdi. Bugüne kadar Kürt halkına saldıranlar amaçlarına ulaşamadı. Hepsi birer birer yok olup gitti. Ama Kürt halkı ve direnişi duruyor. Bugün dünyanın gözleri Kürt halkının üzerinde. Kürtler olmadan hiçbir devlet adım atamaz halde. Böyle bir durumun oluşması kolay olmadı. Bu topraklar için savaşan canını verenler sayesinde oldu” diye konuştu.

ÖCALAN’IN FELSEFESİ

Kürtlerin mücadeleyle kendini yeniden var ettiğini söyleyen Öztürk, “Kürdüm’ demenin, Kürtçenin konuşulamadığı bir süreçten bugünlere geldik. Kürtler sürekli katliamlarla karşı karşıya kaldı. Ancak her katliam bir direniş gerekçesi oldu. Hiçbir katliam korku gerekçesi olmadı. Kürt halkının böylesi bir irade sahibi olması Sayın Öcalan’ın ortaya koyduğu felsefedir. Kürtlerin ağzından düşmeyen ‘Bê serok jiyan nabe’ (Öcalan’sız yaşam olmaz) sloganı aslında ağırlaştırmış bir şekilde devam eden tecritte verilmiş büyük bir cevap. Tecritle bu halkı Öcalan’dan, Öcalan’ın fikirlerinden uzaklaştırmaya çalışanlara halk alanlarda cevap oldu. Cevap olmaya da devam ediyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE-DAİŞ ORTAKLIĞI

Öztürk, Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşanan gelişmeleri de değerlendirdi. Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırılarda DAİŞ’le işbirliği yaptığının belgelerle ortaya çıktığını kaydeden Öztürk, “Yenilgiye uğrayan DAİŞ, ortağı olan Türkiye tarafından sürekli diriltmeye çalışılıyor. Bunlarla birlikte Rojava’ya saldırı gerçekleştirip, katliamlar yapıyor. Sadece Kürtler değil insanlık için bir tehdit oluşan bu örgütü koruyan Türkiye’nin tek amacı Kürtlerin kazanımlarını elinden almak. Kürtlere karşı düşmanlıkları o kadar gözlerini kör etmiş durumda” ifadelerini kullandı.

KDP’NİN TUTUMU

Cenazelere dönük saldırılara da tepki gösteren Öztürk, şöyle devam etti: “Mezarlıkları bombardımana tutanlar, cenazelere ve ailelere de büyük zulüm yapıyor. Dünyanın hiçbir yerinde cenazelere böylesi bir yaklaşım yoktur. Kimsenin cenazesine bu kadar vahşice bir yaklaşım yoktur. Türkiye’nin cenazelere dönük saldırılarının aynısını ortağı KDP de yapıyor. Yaşamını yitiren gerillaların cenazelerini aylardır ailelerine vermiyor. Bunların AKP’den farkları yoktur. Şengal, Mahmur ve Rojava bombalandığı gün Barzani-Erdoğan ile görüştü. Bu ne bir ne de ikidir. Bunların Kürdistanî dertleri yok. Tek dertleri var; Kendileri ve ortakları Erdoğan.”

Konuşmaların ardından Medeni Onar ile Nebahat Sarhan yeni eşbaşkanlar olarak seçildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.