Elazığ Cezaevi’nde 15 tutuklu darp edildi

Elazığ Cezaevi’nde 15 tutuklu darp edildi
Yayınlama: 23.01.2023

Elazığ Cezaevi’nde tutuklu Lokman Aslan, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, gardiyanların 15 tutukluyu darp ettiğini belirtti. 

Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan 23 yıllık tutuklu Lokman Aslan (40), ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, gardiyanların 15 tutukluyu darp ettiğini aktardı. 

TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE 

Aslan, cezaevinde yaşanan hak ihlallerine dair şunları belirtti: “Cezaevi yemekleri çok kötü. Sabah kahvaltısında her tutukluya 2 zeytin, bir parça peynir ve yarım ekmek veriyorlar. Gardiyanlar tarafından koğuşlara neredeyse her gece baskın yapılıyor. Yaptıkları koğuş baskınlarında bazen tazyikli su kullanıyorlar. Bu insanlık dışı uygulamalara karşı tepki göstermemiz nedeniyle, 2 gün önce gardiyanlar ben dahil 15 tutukluyu feci şekilde darp etti.”

PERVASIZLAŞAN UYGULAMALAR 

Tutuklu Aslan’ın kardeşi Suat Aslan, ağabeyi ile iki yılın ardından geçen hafta görüşebildiklerini ve bu görüşmenin 20 dakika sürdüğünü belirterek, “Tutukluları ailelerinden uzak cezaevlerine sürgün etmeleri yetmiyormuş gibi bir de her geçen gün pervasızlaşan uygulamalar söz konusu. Bizler tutuklulara yönelik bu uygulamaları reddediyoruz. Tutuklulara hak ve hukuk çerçevesi içerisinde yaklaşmaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.