Emine Şenyaşar’dan Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması: Adalet arayan bu anne sana oy verecek pîro

Emine Şenyaşar’dan Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması: Adalet arayan bu anne sana oy verecek pîro
Yayınlama: 27.05.2023

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar, Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini açıkladı.

Emine Şenyaşar, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur oylamasında Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini açıkladı.

Şenyaşar Ailesi’nin sosyal medya hesabından, 25 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu’nun BaBaLa TV’deki konuşması alıntılanarak, Emine Şenyaşar’ın ağzından şöyle denildi:

“Yıllardır adalet arayan bu anne, 28 Mayıs’ta sana oy verecek Pîro.”

Kılıçdaroğlu, 24 Mayıs’ta Youtube’da yayınlanan BaBaLa TV’nin “Mevzular Açık Mikrofon” programında, Emine Şenyaşar ve verdiği mücadele ile ilgili şöyle demişti:

“Bir kadın yahu. İki çocuğu öldürülüyor, kocası öldürülüyor. Savcı, korkudan iddianame yazamıyor. Gittim kadını buldum, Adalet Sarayı’nın önünde. Bütün avukat arkadaşlarıma ‘Bu kadının hakkına sahip çıkın,’ dedim. Oğlu tek kişilik hücrede kalıyor, biliyor musunuz? Bu kadın hayatı boyunca bize oy vermemiştir, bakın altını çiziyorum, belki sandığa bile gitmemiştir.

“Kürtçe konuşuyor, ben anlamıyorum. Ağlıyor, tercümanlar var arada. Ve en sonunda bir savcı iddianame yazmak zorunda kaldı. Şimdi, buna hepimizin isyan etmesi gerekiyor. Bunun partisi olmaz. Az önce Diyarbakır Anneleri, Cumartesi Anneleri dedik. Anne, annedir arkadaşlar. Anneleri bu kadar ayırmayalım. Her anne için evladı vazgeçilmezdir, her anne evladı için kendinden vazgeçer.”