Emre Yıldır’ın duruşması ertelendi

Emre Yıldır’ın duruşması ertelendi
Yayınlama: 09.06.2020

Ahmet Emre Yıldır’ı istismara maruz bırakan sanık Vedat Tarhan’ın Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 4’üncü celsesinde tutukluluğunun devamına karar verilerek, duruşma Eylül ayına ertelendi. 

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 25 yaşındaki Ahmet Emre Yıldır’a yıllarca cinsel istismarda bulunduğu ve intiharına neden olmak suçuyla tutuklu yargılanan Vedat Tarhan’nın Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde  4’üncü celse davası görüldü. Duruşmaya  tarafların avukatları ve Yıldır’ın aile avukatı  katılırken, kadın örgütleri ise destek verdi. Hakkında “müebbet” istemiyle dava açılan ve Çanakkale Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Vedat Tarhan duruşmaya  Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS)aracılığıyla katıldı. 

Mahkeme heyeti savcının talebi doğrultusunda duruşmanın basına ve izleyicilere kapalı yapılmasına karar verdi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Duruşmada tutuklu sanık avukatı koronavirüs nedeniyle müvekkilinin ev hapsi şartıyla tahliye edilmesi talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanığın ev hapsi talebini kabul etmedi.  Failin tutukluluk halinin devamına karar verilirken,  duruşma 15 Eylül tarihine  ertelendi.

‘ÇOCUKLARIMIZIN SESİ OLMAK İSTİYORUZ’

Duruşmanın sonunda açıklama yapan aile avukatı Merve Uçanok, koronavirüs salgını nedeniyle sanıkların salıverilmelerinin talep edildiğini belirterek “Değil Covid- 19 dünyanın sonu gelse bu sanıklar bu çocuklara yaşattıklarının bedelini en ağır şekilde ödemeden dünyadan ayrılmayacak. Çocuklarımızın sesi olmak istiyoruz. Bunun için her türlü adalet savaşı vermekten kaçınmayacağız” dedi. 

Duruşmanın sonunda Ahmet Emre Yıldır’ın yakınları fenalık geçirdi. Fenalık geçiren aileye adliyede bekleyen 112 ekipleri tarafından müdahale yapıldı. 

NE OLMUŞTU?

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu 25 yaşındaki Ahmet Emre Yıldır, 9 yaşından 18 yaşına kadar akrabası Vedat Tarhan tarafından cinsel istismara maruz kaldığını ailesine anlatmış, sonra Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak intihar etmişti.  Şikayet, 29 Nisan 2019’da Yıldır intihar ettikten sonra işleme konmuştu. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.