Enkaz başında A Haber’e tepki: Neden insanların hayatlarıyla oynuyorlar?

Enkaz başında A Haber’e tepki: Neden insanların hayatlarıyla oynuyorlar?
Yayınlama: 20.02.2023

Sergolan’da iş yeri enkaza dönen Taner Dağtekin, A Haber’in “Hayat normale döndü” haberine, “Neden insanların hayatlarıyla oynuyorlar?” diye tepki gösterdi.  

Mereş’in Pazarcix (Pazarcık) ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat’ta meydana gelen şiddetli depremler nedeniyle Semsûr’un Sergolan (Gölbaşı) ilçesi büyük hasar gördü. Depremin merkez üssü olan Pazarcix’a yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan kentte, deprem nedeniyle tüm yollarda derin yarıklar oluştu.  

Yollarda oluşan yarıklar, ev ve diğer yapılarda daha büyük hasarlar oluşmasına neden oldu. Kentte yüzlerce yapı yerle bir olurken, geride kalanların birçoğu ise ağır hasar gördü.

Artçı depremlerin devam ettiği kent sakinlerinden büyük bir bölümü, başlarını sokacak bir yer olmamasından kaynaklı farklı kentlerde bulunan akrabalarını yanlarına göç etti. Bazı aileler ise, AFAD tarafından kurulan çadırlara yerleşti. 

YIKIMDA ANILARINI ARIYORLAR

Depremin 15’inci gününe girerken, kentte ağır hasarlı binaların yıkımına da başlandı. 6 yıkım ekibi, özellikle ana cadde ve bağlı sokaklarda tehlike arz eden yapıları yıkıyor. Yıkım, kentin birçok noktasında toz bulutlarının oluşmasına neden oluyor. Nefes almanın zorlaştığı yıkım bölgelerinde, aileler ise arda kalan eşyalarını kurtarmaya çalışıyor. 

ZARARI 10 MİLYON

İş makinaları tarafından yıkılan iş hanının üzerinden karşılaştığımız emekli öğretmen Taner Dağtekin, iş hanının en alt katında kırtasiye ve oyuncak dükkanının olduğunu aktardı. 10 milyon civarında zararının olduğunu kaydeden Dağtekin, “Sadece bilgisayar kasasını kurtarabildim. 10 yılık bir birikim gitti. Allah canımızı bağışladı. Burada mal peşinde değiliz. İnsanları yalnız bırakmamak, bir şeyler getirmek için buradayız” diye konuştu.

A HABER’E TEPKİ

“İnsanlar sıkıntı içerisinde” diyen Dağtekin, hükümet yanlısı A Haber’in “Adıyaman’da hayat normale döndü” haberine tepki gösterdi. A Haber ekibinin depremin etkilemediği Kahta’da çekim yaparak haberi servis ettiğine dikkati çeken Dağtekin, “Bu insanları yanıltmaktır. Neden insanların hayatlarıyla oynuyorlar. Hizmet gelecekken hizmet gelmeyecek. İnsanlar, yardım etmeyecek. Devlet elini eteğini çekecek. Neden bu haberleri yaparlar. Bu insanlara zulm etmektir. Yapılmaması gereken bir şey” diye konuştu. 

HATIRALARINI ARIYOR

Ağır hasarlı evinin yıkılan enkazı üzerinden çocuklarının giysilerini arayan bir anne ise, “Hiçbir şey kalmadı” sözleriyle yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.  Anne, eşyalarının tümünün gittiğini ve sadece hatıralarını aradıklarını ifade etti.