Erdoğan: 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Erdoğan: 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak
Yayınlama: 11.05.2020

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni “normalleşme” adımlarını açıklayarak, 16 ve 19 Mayıs tarihleri arasında 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacağını, ayrıca 9 büyükşehirde giriş çıkış sınırlamanın kaldırıldığını duyurdu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, haftalık olarak topladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne, bugün yedinci kez video konferans yöntemiyle başkanlık etti. Erdoğan toplantıya koronavirüs (Kovid-19) salgınının başlamasının ardından tüm mesaisini harcadığı Huber Köşkü’nden katıldı. Kademeli ve kontrollü esnetme formüllerinin gündeme geldiği toplantıda, giriş çıkış kısıtlamasının kaldırıldığı 7 ilde son bir haftada yaşanan durumun yanı sıra, kurallara uygun hareket edilip edilmediği konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bilgilendirme alındığı öğrenildi.

Toplantıdan sonra açıklama yapan Erdoğan, salgınının son durumu ve tedbirlere ilişkin yeni “normalleşme” adımlarını açıkladı.

Erdoğan, “Vatandaşlarımızın hayatı normalleştirme adımlarını, 10 Mart öncesine dönüş gibi algılamaması gerekiyor” dedi.

Erdoğan, Salı gününe denk gelen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı da içine alan 16-17-18-19 Mayıs’ta, 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacağını, Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Maraş, Urfa ve Tekirdağ’a giriş çıkış sınırlamasının kaldırıldığını duyurdu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“* Dünyanın salgını yenmesinin vakit alacağı açıkça ortadadır. Bazı ülkelerde salgın yeni başlıyor.

  • Ülkemizde 412 yerleşim yerini karantinaya almak zorunda kaldık. Bunlardan 112’inde karantina devam ediyor.
  • Maskesiz olarak asla evin dışına adım atmayacağız. Sokakta, markette, iş yerinde fiziki mesafeyi mutlaka koruyacağız. Dışarda işimiz bitip de evimize döndüğümüzde kıyafetlerimiz dahil daha kapsamlı bir temizlik yaparak hayatımıza devam edeceğiz. Normalleşme adımlarının bu kapsamlar çerçevesinde değerlendirilmesini istiyorum. Salgın şartlarında hayatımızı biraz daha kolaylaştırmaya çalışıyoruz.
  • Yeni vaka sayımız, ölüm sayımız, yoğun bakımda olan ve solunum cihazına bağlı hasta sayımız giderek azalıyor.
  • Çay toplamak için bahçelerine gideceklere E-Devlet’te özel izin bölümü açılacak.
  • Noterlerde normal çalışma düzenine geçilmesini sağlıyoruz.
  • Yaşlılar, 17 Mayıs Pazar günü 11.00-17.00, 20 yaş altı da 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Cuma günlerinde sokağa çıkmayı sürdürecektir.
  • Mayıs ayı işsizlik ödemelerini öne çektik. Emeklilerimizin bu ayki maaş ödemelerini 15 Mayıs’tan itibaren hesaplarına yatırmaya başlayarak bayrama kadar bitireceğiz.”
  • Emeklilerimizin bu ayki maaş ödemelerini 15 Mayıs’tan itibaren hesaplarına yatırmaya başlayarak bayrama kadar bitireceğiz.
  • 2020 yıl yaş çay alım fiyatı 3 lira 27 kuruş olarak belirlenmiştir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.