Erdoğan: Hafta sonları 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak

Erdoğan: Hafta sonları 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak
Yayınlama: 17.11.2020

Erdoğan, hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle birlikte hafta sonu Kuzey Kıbrıs’a gerçekleştirdikleri ziyarete değinen Erdoğan, “Maraş’ta gerçekleştirdiğimiz program, bölgenin bundan sonra hızla canlanmasını sağlayacak adımlar konusundaki kararlılığımızın ifadesidir” dedi.

İzmir’de gerçekleşen depreme değinen Erdoğan, “Artık ülkemizdeki hiçbir afetin ardından ‘Nerede bu devlet?’ sesleri yükselmiyor. 1750 konutu kendi yerinde yeniden inşa edeceğiz. Ayrıca belirlenen rezerv alanlarda 3 binin üzerinde konut inşa ederek dağıtacağız. Türkiye genelinde depreme dayanıksız binaların dönüştürülmesi çalışmalarını hızlandırıyoruz” diye konuştu.

Ekonomi alanında yeni adımları atılacaklarını söyleyen Erdoğan, “Hazine ve Maliye Bakanlığımızda bir değişikliğe gittik. Aynı şekilde Merkez Bankası ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığında da yeni görevlendirmeler yaptım. Bu görev değişiklikleri, küresel düzeyde yaşanan siyasi ve ekonomik değişimlere uygun şekilde, köklü reformlara hazırlık yaptığımız bir dönemde gerçekleştir. Yeni küresel ekonomik mimaride, Türkiye’nin önünde açılan fırsat pencerelerini değerlendirmekte kararlıyız” diye konuştu.

“Salgın sürecinin hızlandırdığı yeni küresel ekonomik mimaride Türkiye’nin önünde açılan fırsat pencerelerini değerlendirmekte kararlıyız” diyen Erdoğan, “Önümüzdeki günlerde ekonomik hayatın tüm paydaşlarıyla da çalışılarak İnsan Hakları Eylem Planı taslağına son hali verilecek” şeklinde konuştu.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınında gerçekleşen artışa dikkati çeken Erdoğan, kabine toplantısında alınan kararlara ilişkin şunları söyledi:

“* Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

* Alışveriş merkezleri, marketler, restoranlar, berber ve kuaförler gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.

* Sinemalar sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

* Restoran ve kafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek.

* Kıraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.

*  Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek.

* Şehirlerimizin ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek.

* İl kurulları bu sınırlamayı genişletebilecek.

* Kamu ve özel sektör işyerlerindeki esnek mesai düzeni uygulamasına hassasiyet gösterilecek.

* Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde yer alacaktır. Hep beraber bu salgın musibetinin üstesinden gelerek sağlıklı ve huzurlu şekilde geleceğe bakacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.