Erdoğan, Karabük’te: CHP ve DEM’e ‘yargı’ tehdidi

Erdoğan, Karabük’te: CHP ve DEM’e ‘yargı’ tehdidi
Yayınlama: 22.03.2024

Partisi AKP’nin Karabük mitinginde konuşan Erdoğan, yerel seçimlere dokuz gün kala DEM Parti ve CHP’ye yargı tehdidi savurdu: Şu anda yargı bunları takip ediyor. Bazı emareler ortaya çıkmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisi AKP’nin Karabük mitinginde DEM Parti ve CHP’yi hedef aldı. CHP ve DEM partiyi “kirli ittifak” olmakla suçlayan Erdoğan, yargı tehdidinde bulunarak “Bedeli hala bilinmeyen kirli pazarlıkların gerisinden hangi taktikler çıkacak göreceğiz. Şu anda yargı bunları takip ediyor. Bazı emareler ortaya çıkmaya başladı” dedi.

‘DEM’İN HİÇBİR SÖZ HAKKI OLMAYAN TABANININ İRADESİ…’

Erdoğan, konuşmasının ilgili bölümünde iki partinin yerel seçimlerde az sayıda yerde ortaya koyduğu kent uzlaşını hedef göstererek, şu iddialarda bulundu:

“Bu ucube ittifaktan geriye masanın gizli ortağı DEM’le bir türlü adını koyamadıkları tuhaf bir ilişki kaldı. Pek çok yerde belediye bürokrasisi pazarlığı yapıyorlar. DEM’in hiçbir söz hakkı olmayan tabanının iradesini, tek parti faşizminin günümüzdeki temsilcisi CHP ile pazarlık masasına sürdüler. Bedeli hala bilinmeyen bu kirli pazarlıkların gerisinden hangi pis kokular, hangi menfaat paylaşımları, hangi hain taktikler çıkacak inşallah hep birlikte göreceğiz. Şu anda yargı bunları takip ediyor. Şimdiden bazı emareler ortaya çıkmaya başladı.

Ülkenin gündemi deprem bunların umurunda değil. Hatta depremzedelere hakaret ederek gerçek karakterlerini sergiliyorlar. Ülkenin gündemi sınırlarımızın terörden arındırılması ama bunların umurunda değil. Artık ortaklarına yaranmak için utanmasalar terör örgütüne militan yazılıp ideolojik eğitime girecekler. Ülkenin gündemi çalışanların refah kaybının telafisi ama bunların umurunda değil. Şimdi bir de oraya deste deste valiz valiz para görüntüleri ortaya çıktı.”

EMEKLİLERE MESAJ: ÖNCE TÜM HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLAYACAĞIZ

Erdoğan’ın, AKP’nin en çok eleştirildiği konulardan biri olan emeklilerle ilgili yeni düzenlemenin sinyalini vermesi ancak ayrıntı açıklamaması dikkat çekti:

“Emeklilerin sıkıntılarının çözümü boynumuzun borcu. Sırtlarında yumurta küfesi olmayanlar diledikleri gibi atıp tutabilirler. Bazıları meydanlarda söz verip göreve gelince unutmasını iyi bilirler. Biz ise yapmakla mesulüz. Biz önce tüm hazırlıklarımızı tamamlayacağız, sonra sözümüzü söyleyeceğiz. Önümüzdeki en büyük problem olan enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başlayacak.”