Erdoğan’ın hedefinde yine Kılıçdaroğlu vardı: Londra tefecilerinden aldığı sözlerle sevindirik olan kişi

Erdoğan’ın hedefinde yine Kılıçdaroğlu vardı: Londra tefecilerinden aldığı sözlerle sevindirik olan kişi
Yayınlama: 18.04.2023

Erdoğan, Afyon’da CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef alırken, “Bay bay Kemal şimdi de her zamanki iğrenç üslubuyla bize antiemperyalizm dersi vermeye kalkıyor” dedi. Erdoğan, DEVA lideri Ali Babacan için “Bebecan… Vah zavallı” ifadelerini kulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar mitinginde, 14 Mayıs seçimlerindeki rakibi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu aynı sözlerle hedef alarak, “terör örgütleriyle kol kola yürüyen kişi” dedi.

Geçmişte AKP hükümetinde ekonomiyi yöneten DEVA Genel Başkanı Ali Babacan’ı da hedef alan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Tek parti faşizmini atan ilk adımı milli iradenin üstünlüğüne dayalı demokrasiyle aştık. Ülkemizin siyasi ve ekonomik bağımsızlığın tescili mahiyetindeki çabaları yavaş yavaş yürüttük.

Şimdi birileri çıkmış bize tıpkı seccade edebiyatı yaptığı gibi birde emperyalizm edebiyatı yapıyor. Bu edebiyatı yapan kim. Terör örgütleriyle kol kola yürüyen kişi. Londra tefecilerinden aldığı sözlerle sevindirik olan kişi. Bay bay Kemal, acaba Londra’dan ne kadar para aldın da geldin? Aldın mı, laf… Bay bay Kemal şimdi de her zamanki iğrenç üslubuyla bize antiemperyalizm dersi vermeye kalkıyor.

IMF’nin başkanına dedik ki ‘Taksitleri alırsınız ama Türkiye’yi yönetemezsiniz. Türkiye’yi ben yönetirim ben. Yanımızda olan kimdi Bebecan. Şimdi napıyor. Vah zavallı.

2013’te bütün ödemeleri bitirdik ve IFM ile yolları ayırdık. İşte AK Parti budur. Bize ne dediler, bu baybay Kemal’in adamları, İYİ Parti’nin adamları otellerde görüşmeler yaptılar. Dediler ki IMF’den borç almazın lazım ki Türkiye ekonomisini düzeltsin. Almadık. Ne oldu? Biz yola yürüdük mü? Herhangi bir şey oldu mu?

Peki o zaman Merkez Bankamızın rezervi neydi? 27.5 milyar dolar, şimdi üç haneli rakamlara geçtik. Ey milletim. Sen şahitsin. Bizim siyasi hayatımızın tamamı emperyalistlerle ve onların taşeronlarıyla mücadele etmekle geçti. Vesayetin gücünü kırarken emperyalizme meydan okuduk.

Suriye ve Irak harekatlarıyla emperyalistlerin oyunlarını biz bozduk. 15 Temmuz gecesi bay bay Kemal tankların arasından kaçıp da belediye başkanına giderken biz Yeşilköy Havalimanı’nda halkımızla beraberdik. Emperyalistlerin silahşörlerine milletimizle birlikte göğsümüzü biz siper ettik.

Emperyalistlerin para musluklarını biz kestik. Ülkemizdeki bölgemizdeki çatışmalardan uzak tutarak, barış için çalışarak emperyalistlerin felaket senaryolarını biz paçavraya çevirdik.

Bay bay Kemal’e sesleniyorum. Emperyalizme kaşı duruşumuz u öğrenmek istiyorsan git sırtını sıvazlayan Batı’daki ağababalarına sor. Git hamburgercide buluştuğun Pensilvanya’daki alçaklara sor.

Git bölücü yandaşlarına sor. Git ‘Türkiye’ deyince gözleri parlayan mazlumlara sor. Git Karabağ’da işgalden kurtulan yerlerdeki kardeşlerimize sor. Git Doğu Akdeniz’de haklarına sahip çıktığımız Kıbrıs Türküne sor.

Ayrıntılar geliyor…