Ev baskınıyla gözaltına alınarak tutuklanan 12 kişi tahliye edildi

Ev baskınıyla gözaltına alınarak tutuklanan 12 kişi tahliye edildi
Yayınlama: 05.08.2023

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklanan 12 kişi tahliye edildi. hak savunucuları ve siyasi isimlerin de yargılandığı dosya kapsamında tutuklu kimse kalmadı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 25-26 Mayıs’ta tutuklanan 12 kişi tahliye edildi. Tekirdağ 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu 12 kişi hakkında mevcut delil durumu ve tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurularak tensip ile tahliye kararı verdi, bir kişinin de ev hapsini kaldırdı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 27 Temmuz’da “Örgüte üye olmak” iddiasıyla hazırlanan iddianame, Tekirdağ 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bugün incelemeye alındı. İlk duruşma 5 Aralık tarihinde Tekirdağ 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Tahliye edilenlerin bir kısmı, Tekirdağ 1 ve 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi önünde aileleri ve yakınları tarafından karşılanırken, bir kısmının da tahliyesi için cezaevi önünde bekleyiş sürüyor.

NE OLMUŞTU?

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 23 Mayıs’ta Çanakkale ve Tekirdağ’da aralarında siyasetçi, insan hakları savunucularının da bulunduğu 20 kişi, evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştı. “Örgüte üye olmak” iddiasıyla gözaltına alınan 20 kişiden 4’ü 25 Mayıs’ta, 13’ü de 26 Mayıs’ta tutuklanmıştı.

Gözaltındaki 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Tekirdağ 1 ve 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 17 kişiden 5 kişi daha sonra farklı tarihlerde tahliye edilmişti.

Tutuklananların avukatları bu süreçte, “Haksız tutuklama” gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuruda bulunarak tahliye talebinde bulunmuştu. (MA)