Ev baskınları: HDP ve DBP’li siyasetçilerin de olduğu çok sayıda gözaltı

Ev baskınları: HDP ve DBP’li siyasetçilerin de olduğu çok sayıda gözaltı
Yayınlama: 27.06.2022

Adana’da evlere ve Binevş Kültür Sanat Derneği’ne düzenlenen baskınlarda HDP il eş başkanları ile DBP bölge eş sözcülerinin aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Binevş Kültür Sanat Derneği’yle ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında 38 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma kapsamında Binevş Kültür Merkezi ile Adana ve Diyarbakır’da bazı adreslere baskınlar düzenlendi.

Baskınlarda yapılan aramaların ardından aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eş Başkanı Helin Kaya ve Mehmet Karakış, DBP Çukurova Bölge Eş Sözcüleri Şilan Turğa ve Enver Güler, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk ile Mehmet Sait Dikmen, Abdurrahman Oral, Hayrettin Öz, Sever Uzun, Mehmet Saruhan ve Mahsun Uzun’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.  

KÜLTÜR MERKEZİNE BASKIN

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Binevş Kültür Sanat Derneği’ndeki aramalar ise devam ederken, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk’un belediyedeki odasında da arama yapıldığı ifade edildi.

Gözaltına alınanların Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü kaydedildi.  

‘EVDE ÇOCUKLAR VARKEN HAKARET EDİP DARP ETTİLER, BU VİCDANSIZLIKTIR’

Polislerin baskın düzenlediği Mehmet Sait Dikmen’in evinde yurttaşların polislerce darp edildiği belirtildi. Gözaltına alınan Mehmet Sait Dikmen’in babası Mehmet Emin Dikmen, sabah saatlerinde evlerine baskın düzenlendiğini belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Polislere durun kapıyı açacağız dedik, durmadan kapıya vurup, bağırıyorlardı. Polis dış kapımızı kırdı ve o esnada cam kırılıp yüzümüze geldi. Kan içinde kaldık. Hakaret edip bizi darp ettiler. Evde çocuklar vardı ve psikolojileri bozuldu. Üzerimize silah doğrultular. Bu vicdansızlıktır” dedi.  

ÇIPLAK ARAMA DAYATMASI

Baskın sırasında evde bulunan bir kadının ise bir odaya kapatıldığı ve giysilerinin çıkarılarak çıplak arama dayatıldığı belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.