Ev sahibi, zam tartışmasında iki kişiyi öldürdü

Ev sahibi, zam tartışmasında iki kişiyi öldürdü
Yayınlama: 06.08.2023

Rize’de kira artışının miktarı sebebiyle yaşanan tartışmada ev sahibi Mücahit Kazancı tarafından bıçaklanan Hali İbrahim Ak’ın ardından Sedat Semavi Sarı da tedavi gördüğü hastanede öldü.

Rize’de kira zammı anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmada ölenlerin sayısı 2’ye yükseldi.

Ev sahibi Mücahit Kazancı (29) tarafından bıçaklanan Hali İbrahim Ak’ın (26) ardından, olayda yine bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Sedat Semavi Sarı (24) da tedavi gördüğü hastanede 14 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

24 Temmuz’da Paşakuyu Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Mücahit Kazancı, kira artışı yapmak istediği dairesi için kiracısının yeğeni Halil Ak ile buluştu. Kira artışının yüksek olduğunu söyleyen Ak, yanındaki arkadaşları Sedat Semavi Sarı ve Miraç B. (25) ile ev sahibi Kazancı arasında tartışma yaşandı. Mücahit Kazancı’nın bıçakla saldırdığı Halil Ak ve 2 arkadaşı yaralandı.

Adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ev sahibi gözaltına alınırken yaralılar ambulanslarla Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Boynundan bıçaklanan Halil Ak kurtarılamadı. Ağır yaralanan Sedat Semavi Sarı yoğun bakımda tedaviye alınırken Miraç B. tedavisinin ardından taburcu edildi.

Ev sahibi Mücahit Kazancı emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Sırtından, göğsünden ve kolundan bıçaklanan Sedat Semavi Sarı, yoğun bakımdaki 14 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Ölen kişi sayısı iki oldu.