Fay hattı üzerine kurulu köy 10 metre kaydı, geriye üç ev kaldı

Fay hattı üzerine kurulu köy 10 metre kaydı, geriye üç ev kaldı
Yayınlama: 18.02.2023

Fay hattı üzerinde kurulu olan Kuyumcular Köyü’nde 55 ev yıkıldı. Köyde yaşayan Nergis, ‘Enkazların kaldırılması, yaralarımızın sarılması lazım. Sonrasında ne yapacağımıza karar vermek zorundayız’ dedi.

Fay hattı üzerinde kurulu olan Maraş Türkoğlu’ndaki Kuyumcular Köyü’nden geriye sadece enkaz kaldı. 55 evden yalnızca 3 tanesinin ayakta kaldığı, onların da ağır hasarlı olduğu köyde can kaybı beş.

Depremin şiddetiyle, evlerin birçoğu yaklaşık 10 metre aşağı kaymış durumda. Köyde yaşanan en büyük sıkıntı ise şebeke suyunun akmaması.

enkaz1.jpg

Deprem günü yaşananları anlatan köy sakinlerinden 50 yaşındaki Aytaç Nergis, “Küçük kıyamet diyorlarsa, o buradaydı. Hiç durmayan bir sarsıntı… Eşimi nasıl koruyacağım, çocuğumu nasıl koruyacağım. O anki tek düşüncem oydu” diyerek şunları söyledi:

“Evlerimizin çoğu iki katlı. Yıkılan evlerden yalnızca 1 ya da 2 tanesi tek katlıydı. Şu an zeminle aynı seviyede, sadece çatılar kaldı. Bütün evler yerin altında gibi.”

enkaz3.jpg

Nergis, şu an çadırda kaldıklarını söyleyerek, “Görünen o ki bir süre daha çadırlarda kalacağız. Bu işlerin yapılması, enkazların kaldırılması, yaralarımızın sarılması lazım. Sonrasında ne yapacağımıza karar vermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

‘EKSİ SEKİZİ GÖRDÜK’

İhtiyaçlarını da anlatan Nergis, “Tuvalet ve banyo sorunu giderek artmaya başladı. Yakacak sorunu var. Bir ara eksi 8’i gördüğümü hatırlıyorum” diye konuştu.