Geri sayım başladı: Yeşil Sol sahada

Geri sayım başladı: Yeşil Sol sahada
Yayınlama: 11.05.2023

Geri sayımın başladığı seçim için bugün de çalışmalarını aralıksız sürdüren Yeşil Sol Parti, kentlerdeki ziyaretlerde Yeşil Sol’a sahip çıkma çağrısını yineledi.

Seçime 3 gün kala çalışmalarını sürdüren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), köy ve esnaf ziyaretlerini de sürdürüyor.

ŞIRNEX

Şirnex’te çalmadık kapı bırakmayan Yeşil Sol Parti, kentte bağlı ilçe ve köylerde gün boyu çalışmalarını sürdürdü.

Slopiya (Silopi) ilçesine bağlı köylere, konvoyla köy ziyaretleri gerçekleştiren Yeşil Sol Parti, Hezex (İdil) ilçesinde ise Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekili adayı Zeki İrmez ve Yeşil Sol Parti Hezex ilçe örgütü ile esnaf ziyareti gerçekleştirirken, Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekili adayı Ayşegül Doğan’ın katılımıyla Qeleban’a (Uludere) bağlı köylerde seçim çalışmaları yapıldı.

Seçim çalışmaları kapsamında Yeşil Sol Parti Silopiya İlçe Örgütü ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Silopiya İlçe Örgütü ilçeye bağlı 18 köyde konvoy yaptı. Yeşil Sol Partisi Selatûn, Mala Faris, Mala Dîno, Xirbokê,Kolya,Wehsit,Tilqebin,Girgewrê,Kortik,Ziristin,Çemqara,Xezayê,Kutnis,Ribehî,Rihabî,Basurîn,Konut ve Serebiyê köylerine kitlesel konvoy ile girdi. Konvoy kadınlar tarafından zılgıt ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla karşılandı. Coşkunun eksik olmadığı konvoyda kimi köylerde yurttaşlar konvoyun önünü keserek halaya durdu. 

İZMİR

Yeşil Sol Parti, İzmir’in en işlek merkezi olan Konak ilçesi Saat Kulesi civarında stant kurarak, yarın yapacakları büyük miting için bildiri dağıttı. Yeşil Sol Parti Milletvekili adayları Semra Kıratlı Hediye Korkut, HDP İzmir il Eşbaşkanları Berna Çelik, Çınar Altan ile çok sayıda parti yöneticileri halka ve esnafa bildiri dağıttarak, mitinge katılmaları çağrısında bulundu.

Bildiri dağıtımında konuşan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, “Yeni yaşamın adımlarını hep birlikte atmak için yarın saat 17.30’da Gündoğdu Meydan’ında yapılacak mitinge herkesi davet ediyoruz. Gelin hep birlikte Yeşil Sol ağacının altında halaylarımızı zılgıtlarımızı birleştirelim” çağrısında bulundu.

Öte yandan partililer, kentin dört bir yanında mitinge katılım için bildiri dağıttı.