Gülser Özbay 31 yılın ardından tahliye edildi

Gülser Özbay 31 yılın ardından tahliye edildi
Yayınlama: 11.01.2024

Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nden 31 yıl sonra tahliye olan Gülser Özbay’ın ilk sözleri direniş ve mücadeleyi büyütmek oldu. Özbay, “Cezaevlerinde büyük bir baskı yaşanıyor” dedi. 

İzmir Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan Gülser Özbay (63), 31 yıl 6 ay tutsaklığın ardından tahliye oldu. 12 Temmuz 1992 yılında Agirî’de gözaltına alınan ve tutuklanan Özbay, Kayseri Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından “Ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozma” iddiasıyla müebbet hapis cezası aldı. Sırasıyla Agirî, Nevşehir, Erzirom, Mîdyat ve Bayburt cezaevlerinde kalan Özbay, son 5 yıl Şakran Cezaevi’nde kaldı. 

31 yıllık cezasını tamamlamasının ardından bugün tahliye olan Özbay’ı cezaevi önünde ailesinin yanı sıra, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Aliağa İlçe Örgütü yöneticileri ile Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE TUHAY-DER) üyeleri ve Barış Anneleri karşıladı.

‘CEZAEVLERİNDE DİRENİŞ BÜYÜYOR’

Cezaevi çıkışında konuşan Özbay, “Beni yalnız bırakmadınız, tanıyıp, tanımadığım herkesi gördüğüm için çok mutluyum. Hep kalabalık olalım. Cezaevlerini yalnız bırakmadınız ve bırakmayacaksınız. Cezaevlerinde büyük bir baskı yaşanıyor. Şu an özgürlüğü yaşamıyoruz. Önderlik ve binlerce insanımız tutuklu. 9 bin arkadaş da cezaevinde açlık grevinde. Bunun için çıkışımız tam bir mutluluk değil. Cezaevi Kürtler için bir parça oldu. İçeride bir mücadele var. Anahtarlar devletin elinde olmasına rağmen içerideki direniş ve mücadelemiz büyüyor. Orada mücadele veren ve ölümsüzleşip yüreğimize düşen arkadaşlar var. Onun için cezaevlerine sırt çevirmemeliyiz, bir tarafımız hep orada” dedi.

2 gün İzmir’de kalacak olan Özbay, ardından memleketi Bazîd’e (Doğubeyazıd) gidecek.