Hacı Lokman Birlik’in babasına verilen beraat kararı bozuldu

Hacı Lokman Birlik’in babasına verilen beraat kararı bozuldu
Yayınlama: 19.06.2020

Şırnak’ta 2015’te ölü bedeni zırhlı araca bağlanıp sürüklenen Hacı Lokman Birlik’in (24) cenaze töreninde, oğlunun fotoğrafını taşıdığı için yargılanan baba Hasan Birlik ve 9 kişi hakkında verilen beraat kararı istinaf mahkemesi tarafından bozuldu.

Şırnak’ın Dicle Mahallesi’nde 3 Ekim 2015’te öldürülen ve bedeni zırhlı araca bağlanıp sürüklenmesiyle büyük tepki çeken Hacı Lokman Birlik’in cenaze törenine katılan baba Hasan Birlik ile 9 kişi hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılmıştı. Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, “suç unsuru oluşmadığı” gerekçesiyle tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmişti.

İSTİNAF, YEREL MAHKEMENİN BERAAT KARARINI BOZDU

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre dosya savcısı, mahkemenin kararına ilişkin Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi’ne (BAM) itirazda bulundu. Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 9’uncu Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu.

Zırhlı araç arkasında bedeni sürüklenen Birlik’in “örgüt üyesi” olduğunu ileri süren Daire, cenaze töreninde atılan “şehît namirin” gibi sloganlar ile sarı, kırmızı ve yeşil renkli flamaların taşınmasının ifade özgürlüğü kapsamında görülemeyeceğini kaydetti. Sanıkların eylemlerinin bir bütün olarak değerlendirildiğinde, “örgüt propagandası” yaptıklarını iddia eden Daire, savcının itirazını “yerinde” buldu. Karar, oy birliğiyle alındı.

Kararla birlikte Hacı Lokman Birlik’in babası Hasan Birlik’in de olduğu 10 kişi yeniden yargılanacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.