Hasar tespitindeki usulsüzlüğe itiraz eden muhtarın yerine kayyım atandı

Hasar tespitindeki usulsüzlüğe itiraz eden muhtarın yerine kayyım atandı
Yayınlama: 13.02.2023

URFA – Esentepe Mahallesi muhtarı, hasar tespiti yapan ekiplerin usulsüzlüğüne itiraz ettiği için, yerine kayyım atandı. 

Urfa’nın merkez Karaköprü ilçesi Esentepe Mahallesi muhtarı Ömer Bağıran’ın yerine, Karaköprü ilçe kaymakamı tarafından kayyım atandı. Bağıran kayyım atamasına ilişkin sanal medya paylaşımında paylaşımda bulunarak, “depremden sonra mahallede yapı denetimi yapan ekibi daha dikkatli çalışma yapmaları yönünde uyardığı” için yerine kayyım atandığını belirtti. 

Telefonla ulaştığımız Ömer Bağıran “Mahalleye deprem hasar tespiti için ekip gönderildi. Ekipler kontrol yapmadan bina kapılarına barkod yapıştırıp, gitti. Mahalle sakinleri beni aradı ‘barkodu okutuyoruz ancak ‘Girilemeyen bina’ yazısı ile karşılaşıyoruz’ dediler. Bu nedenle ekibe, ‘neden kontrolü doğru yapmıyorsunuz?’ diye sordum.  Bana, ‘Bizden hesap mı soruyorsun?’ diyerek, çalışmayı durdurdular. Daha sonra karakola çağrıldım. Ekip beni ‘Çalışmalarını aksattığım’ gerekçesiyle şikayet etmiş. Karakolda muhtarlık mührüm benden alındı” dedi. 

Görevden alınan Bağıran, 1 saat sonra ise Karaköprü Kaymakamlığa çağrılarak, kendisinden alınan mührün 1’nci Aza Halil Esmer’e teslim edildiğini kaydetti.