Hava saldırılarına dair ilk bilanço

Hava saldırılarına dair ilk bilanço
Yayınlama: 20.11.2022

ürkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik hava saldırılarına dair netleşen bilgilere göre, ANHA muhabirinin de aralarında olduğu 11 sivil yaşamını yitirdi, 1’si gazeteci 6 kişi de yaralandı. Saldırılarda ayrıca 14 Suriye askeri hayatını kaybetti. 

Türkiye, dün akşam Kuzey ve Doğu Suriye’nin Kobanê, Şehba, Girê Spî, Zirgan ve Dêrik kentlerini havadan bombaladı. ANHA, saldırılarda yaşanan can kayıplarını derledi. Buna göre; Dêrik’e bağlı Teqil Betil köyünde 2 sivil yaşamını yitirdi. Bombalanan yere giden kişiler de hedef alındı. İkinci bombardımanda ise 7 kişi hayatını kaybetti. 3 kişi de yaralandı. ANHA’nın muhabiri İsam Ebdullah da yaşamını yitirenler arasında.  

ZIRGAN

Zirgan’ın kuzeyindeki Til Hermel köyünün yanı sıra Dehril Ereb köyünde buğday depoları bombalandı. 3 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı.

Aynı bombardımanda Şam hükümetinin 3 askeri yaşamını yitirdi, 5’i de yaralandı. 

GIRÊ SPÎ

Şam hükumetinin Girê Spî’nin Qizelî köyündeki askeri noktası hedef alındı. Saldırıda bir asker yaşamını yitirdi, 2’si yaralandı.

KOBANÊ

Cerablus-Kobanê Ormanı yolu, Kaniya Kurdan Mahallesi, kentin doğusundaki Helinc köyü ve Miştenûr Tepesi bombalandı. Savaş uçakları, bugün saat 09:30’da bir kez daha Miştenûr Tepesi’ni bombaladı.

Saldırıları takip eden Stêrk Tv muhabiri yaralandı.

ŞEHBA

Şam hükümet güçlerinin Şera’nın Şêwarxa köyündeki noktasına yönelik yapılan saldırıda 10 asker hayatını kaybetti ve 5 asker de yaralandı. (MA)